HDP Milletvekili Önder'e Rize'den Organik Çay Gönderdiler

HDP Milletvekili Önder'e Rize'den Organik Çay Gönderdiler
Rize Çay Eksperleri Platformu tarafından HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e organik Rize çayı gönderildi.

Rize Çay Eksperleri Platformu, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik "kaçak çayımızı içerler, giderler" sözlerine tepki olarak TBMM'deki ofisine organik Rize çayı gönderdi.

Çay Eksperleri Platformu Sözcüsü Selçuk Er ve beraberindekiler, Rize Postanesi önüne gelerek, konuyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Er, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partilerle görüşme talebine HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "kaçak çayımızı içer giderler" şeklindeki açıklamasını, Çay Eksperleri Platformu olarak kabul edilemez bulduklarını ifade etti.

hdp-milletvekili-ondere-rizeden-organik-cay-gonderdiler--1.jpg

Konunun siyasi boyutlarıyla ilgili gerekli cevabın Başbakan Davutoğlu tarafından verildiğini vurgulayan Er, "Bizler ülkemize kaçak yollarla giren ve menşei belli olmadığı gibi içinde birçok hastalık barındıran, gelirinin kimlere fayda sağladığı tartışma konusu olan kaçak çayın bu kadar aleni ve fütursuzca övülmesini her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak reddediyoruz. Ülkemizde yetiştirilen, bu toprakların çayı dünyanın en sağlıklı çayıdır. Bu toprakların çayının sağlık açısından faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır" dedi.

Yapılan açıklamayı şiddetle kınadıklarını kaydeden Er, "Sayın Önder'e tavsiyemiz, dünyada üzerine kar yağan tek çay olan ve bu toprakların çayı Rize çayını içmesidir. Zira Rize çayı karşılıklı içildiğinde saygıyı, sevgiyi ve muhabbeti artırır. Zihni ve bedeni dinç tuttuğu gibi sağlıklı ve kardeşçe düşünmeyi sağlar. Bunun için kendisine çok faydalı olacağına inandığımız Çaykur organik Rize çayını posta yoluyla göndereceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız" diye konuştu.

Er ve beraberindekiler daha sonra PTT kargo ile bir paket organik Rize çayını, Önder'in TBMM adresine gönderilmek üzere görevlilere teslim etti.

hdp-milletvekili-ondere-rizeden-organik-cay-gonderdiler-2.jpg