Helikopterle Hasta Nakli

Helikopterle Hasta Nakli
Rize'de kalp hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gören hasta, ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Rize'de diyaliz hastası olan Ethem Özdemir (76), yaklaşık 2 hafta önce kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Aradan geçen sürede zaman zaman kalbi duran ve solunum yetmezliği de çeken Özdemir'in acil kalp ameliyatı olması gerektiği, ancak ameliyatının Rize'de mümkün olmadığı belirlenince Ankara'ya gönderilmesine karar verildi.

ambulans-2.jpg

Rize İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı görüşme sonrasında bu sabah saatlerinde Trabzon'dan havalanan ambulans helikopter, RİPORT Rize Limanı'na indi. Hava ambulansıyla Ankara'ya götürülen Özdemir, burada Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilecek.

Özdemir'in oğlu Ali Özdemir, babasının kalp rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, ''Babamın 5 damarı tıkalı. Ayrıca diyaliz hastası ve kronik bronşit hastalığı da var. Bu nedenle Rize ve Trabzon'da müdahale edilemediği için Ankara'ya sevk edildi'' dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise ambulans helikopterlerin hizmet vermeye başladığı 10 aylık süre içinde Rize'den 7 hastanın ambulans helikopterle başka illere naklinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''Ağır ve kara yoluyla gitmesi mümkün olmayan hastalar ambulans helikopterle tedavilerinin yapılacağı ile gönderiliyor. Böylece bu hastaların tedavisi vakit kaybedilmeden gerçekleşebiliyor'' diye konuştu.