Heliski'ye Bürokrasi Engeli!

Heliski'ye Bürokrasi Engeli!
Rize’de son 5 yıldır yapılan Heliksi organizasyonu bu yıl bürokratik engellerden dolayı gerçekleştirilemiyor.

Türkiye’de ilk kez 2005 yılında Turkey Heliski firması tarafından gerçekleştirilen ve son beş yıldır aralıksız olarak düzenlenen Heliski organizasyonu bu yıl bürokratik engellemelerden dolayı düzenlenemiyor. Sivil Havacılık Kurumu bu yıl sporla ve uçuş izinleriyle ilgili gerekli yasal alt yapı olmadığı için uçuşlara izin vermedi. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda firmadan alınan 2 bin 500 TL’lik harcın bu yıl 45 bin TL’ye yükseltildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Heliski Organizatörü Ahmet Haşimoğlu, “Bürokratik engellerin aşılması için çalışmalarımız sürüyor. Bu spor dalı ve uçuşlarla ilgili yasal alt yapıda eksiklikler var. Bu yıl bu nedenle organizasyon gerçekleştiremiyoruz. Önümüzdeki yıl için bu sorunları aşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Öte yandan dünyada Kanada, Alaska, Kafkaslar ve Himalayalar'da yapılan Heliski sporu, ülkemizde ilk kez 2005 yılında Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirilmişti. Son yıllarda popüler hale gelen Heliski, dünyanın en heyecanlı, adrenalini yüksek ve maceraperest doğa sporlarından biri olarak gösteriliyor. Heliski'nin bir sporcuya haftalık maliyeti 4 bin ile 14 bin Euro arasında değişiyor. Kaçkar Dağları spor otoriteleri tarafından heliksi sporu için dünyada en ideal parkur olarak kabul ediliyor.