Hentbolün Kalbi Rize’de Atacak !

Hentbolün Kalbi Rize’de Atacak !
Okul Sporları Hentbol Gençler (kız – erkek) Türkiye Birinciliği yarışmaları 16 - 20 Ocak 2016 tarihleri arasında Rize’de düzenlenecek.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Okul Sporları Hentbol Gençler (kız – erkek) Türkiye Birinciliği yarışmalarının 8 Erkek, 8 Bayan Takımın katılımıyla 16 - 20 Ocak 2016 tarihleri arasında Rize’de düzenleneceğini, teknik toplantı ve kura çekimlerinin ise 15 Ocak 2016 günü saat: 17.00’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yapılacağını kaydetti.

Yarışmalar hakkında bilgi veren Çelik, kızlarda İstanbul, Muğla, Ankara, Adana, Samsun, Kastamonu, İzmir ve Sivas’tan, Erkeklerde ise İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Samsun, Giresun, Antalya ve Ankara’dan gelecek okulların yarışacağını ifade ederek, “İyidere Spor Salonu ile Rize Yeni Şehir Spor Salonunda yapılacak müsabakalar tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Grup müsabakalarına katılacak takımlar teknik toplantıda yapılacak kura çekimi sonunda A ve B gruplarına ayrılacak. Türkiye birinciliği yarışmalarında bir İlden iki veya daha fazla takımın katılması halinde bu takımların kura ile ayrı ayrı gruplara verilmesi sağlanacak. Gruplarında birinci ve ikinci olan takımlar A1 / B2 ve B1 / A2 şeklinde çapraz müsabakalar oynayacak olup galip gelen takımlar 1’incilik ve 2’ncilik müsabakası, mağlup olan takımlar ise 3’üncülük 4’üncülük müsabakası oynayacaklar.” diye konuştu.

Çelik, Rize’nin bir kez daha ev sahipliği yapacağı Türkiye Birinciliği yarışmaları için Rizeli sporseverlere de çağrıda bulunarak, Rizeli sporseverleri zevkli ve çekişmeli geçmesi beklenen karşılaşmaları tribünden izlemeye davet etti.