Her Yıl 100 Bin İnsan Sigaradan Ölüyor

Her Yıl 100 Bin İnsan Sigaradan Ölüyor
Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Türkiye'de her yıl sigaraya bağlı nedenlerden dolayı 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kavalcı, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan hastalıkların sebebinin sigara bağımlılığı olmasına rağmen gençlerin hala bu konuda yeterince bilinçlenmediklerini belirtti.

Böylesi büyük bir tehlikeye karşı Yeşilay Genel Başkanlığınca Türkiye genelinde, sağlıklı bir nesil ve gelecek için yeni bir bağımsızlık manifestosu çalışmaları başlatıldığını ifade eden Kavalcı, şunları kaydetti:

"Bu büyük gönüllü çalışma mücadelesinde ülke genelinde elde edilecek başarının sağlanmasında en büyük gayret, yine bireylere düşmektedir. Dünya sigarayı bırakma günü, yeni başlangıçların habercisi olmalıdır. Yeniden, yepyeni ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak, bedenlerin, zihinlerin ve bütçelerin de düşmanı olan bu bağımlılıktan kurtulmak için bugün milat olabilir. Türkiye'de her yıl sigaraya bağlı nedenlerden dolayı 100 bin kişi hayatını kaybetmektedir. Her insan hayatı tek başına kutsaldır ve önemlidir. Böylesine önemli olan yaşam hakkının, içinde onlarca zehiri barındıran sigarayla ve bizzat insanların kendi istekleriyle sonlandırılması kabul edilemez."

Kavalcı, insanı köleleştiren her türlü bağımlılığa karşı mücadelelerinde gönüllülerin başarı kazanmak istediklerini vurguladı.