Hıdırnebi'de Trekking heyecanı

Hıdırnebi'de Trekking heyecanı
Şehrin gürültüsünden, stresli ortamından kurtulup; ferah havası, huzur dolu atmosferiyle cazibe merkezi haline gelen Hıdırnebi Yaylası'nda doğaseverler trekkingte heyecanlı ve zor anlar yaşadı.

Şehrin gürültüsünden, stresli ortamından kurtulup; ferah havası, huzur dolu atmosferiyle önemli bir cazibe merkezi haline gelen Hıdırnebi Yaylası'nı görmek isteyen doğaseverler soluğu Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK) tarafından düzenlenen Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Hıdırnebi Yaylası'nda aldı.

hidirnebi-yaylasi-vddk.20091018235227..jpg

Sabah saatlerinde Rize'den yola çıkan VDDK sporcu ve üyelerininde yer aldığı 31 kişilik ekipte değişik meslek gruplarından doğasever katıldı.

hidirnebi-yaylasi-vddk-6.jpg

Hıdırnebi Yaylası'na ulaşan ekip tanışma faslından sonra 2 etap halinde toplam 8 km. den oluşan doğa yürüyüşü (trekking) gerçekleştirdi.

hidirnebi-yaylasi-vddk-4.jpg

TREKKİNGTE HEYECAN DOLU ANLAR

İlk etapta Hıdırnebi Tepesi'nini görmenin yer aldığı trekkingte fazla zorlanmayan ekip Hıdırnebi Yaylası'nda doğaya ayrı güzellikler katan gölün çevresinde verdikleri yemek ve çay molası sonrasında 2. etapta yer alan kayalıklar ve derin vadiler arasında trekkingte oldukça zor anlar yaşadı.

hidirnebi-yaylasi-vddk-2.jpg

2. etapta sık ormanlıklarla çevrili dik kayalıklar ve derin vadiler arasındaki trekkingte doğaseverler düşme ve sakatlanma tehlikesi yaşarken arkadaşlarının kendilerine destekçi olmaları sayesinde bu zorlu parkuru olumsuz bir olay yaşanmadan başarıyla tamamladılar ve akşam saatlerinde Rize'ye döndüler.

Öte yandan gezi hakkında bilgi veren Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK) Başkanı Dağ Antrenörü Emin Ali Kalcıoğlu "Bugün burada bir kez daha rahmetle andığımız Trabzon'un Rizeli Eski Valisi İsmet Gürbüz Civelek tarafından yaptırılan, Akçaabat ve dolayısıyla Trabzon turizmine artı bir değer kazandıran Hıdırnebi Yaylası Yayla Kent Evlerini görmenin ve bizlerle bugünü burada yaşayan arkadaşlarla doğa yürüyüşü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonrada VDDK olarak halkımızın bu tür etkinliklere katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz." dedi.

hidirnebi-yazisi.jpg

Kalcıoğlu Verçenik Dağcılık Kulübü'nün bundan sonraki organizasyonlarında günübirlik turların yanında 3 gün ve 1 haftadan oluşan programlarda hazırladıklarını ifade etti.