Hindistan Büyükelçisi Bhattacharyya, Rize'de Çay Hasadı Yaptı

Hindistan Büyükelçisi Bhattacharyya, Rize'de Çay Hasadı Yaptı
Dünyada en çok çay üreten 2. ülke olan Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’e ziyarette bulundu.

Dünyada en fazla çay üreten Çin’in ardından çay üretiminde Dünya sıralamasında 2. sırada yer alan Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya,bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Rize’de, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Alim ile Ziraat Çay Bahçesi'ni ziyaret ederek çay hasadı yaptı.

BÜYÜKELÇİ, ÇAYKUR'UN YEŞİL ÇAYLI DONDURMASINI BEĞENDİ

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim ile çay makasını alarak hasat yapan Büyükelçi Bhattacharyya, Hindistan’da çay üretiminde makas kullanılmadığını ve çayların eskiden Rize’de de olduğu gibi elle toplandığını kaydetti. Büyükelçi Bhattacharyya’ya burada ÇAYKUR’un ürettiği yeşil çaylı dondurma ikram edildi. Büyükelçi yeşil çaylı dondurmayı çok beğendiğini ifade etti.

Genel Müdür Vekili Alim ile birlikte Ziraat çay Bahçesni ve Cumhuriyet Çay Fabrikasını gezen Büyükelçi Bhattacharyya’ya Alim tarafından ÇAYKUR ve Türk Çayı hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Yeşil çay çeşitlerini inceleyen Bhattacharyya, ziyaretten çok memnun kaldığını kaydetti.

Büyükelçi Bhattacharyya, fabrika ziyareti sırasında ise Hindistan’da çay üretiminin böyle büyük fabrikalarda ve teknolojik makinelerde işlenmediği, küçük atölyelerde üretimin yapıldığını sözlerine ekledi.

dunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(3).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(7).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(1).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(2).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(6).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(4).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(5).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(3)-001.jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(8).jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(1)-001.jpgdunyada-en-cok-cay-ureten-2.-ulke-olan-hindistanin-ankara-buyukelcisi-sanjay-bhattacharyya,-caykur-genel-mudur-vekili-yusuf-ziya-alim’e-ziyarette-bulundu-(2)-002.jpg