Hobi Olarak Başladı Dünya 3.sü Oldu

Hobi Olarak Başladı Dünya 3.sü Oldu
Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda, bayanlar 50 kiloda bronz madalya kazanan Rizeli milli kick boksçu Binnur Sakal, kuzenlerinden etkilenerek hobi olarak başladığı sporda dünya üçüncülüğü elde etti.

Çok sayıda bölgesel ve Türkiye şampiyonluğu bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Beden Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sakal, yaptığı açıklamada, boks sporuna 8 yaşında başladığını belirterek, "Dövüş sporlarına ilgim vardı. Kuzenlerimden etkilenerek boksa hobi olarak başladım. İlk yıllarda kros ve hentbol ile de ilgileniyordum. Daha sonra boksu profesyonel olarak yapmaya başlamam nedeniyle ailemin de desteğiyle diğer sporları bıraktım" dedi.

Ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını, bu nedenle parasal anlamda kendisine pek fazla destek olamadıklarını anlatan Binnur Sakal, "Bu süreçte maddi zorluklar nedeniyle pek çok kez sporu bırakmak istedim, ama ailem ve hocam bana sürekli moral verdi ve destek oldu. Eğer onların bu desteği olmasaydı, bugün bulunduğum yere gelemezdim" diye konuştu.

binnur-sakal.jpg

Sakal, 3 yıl önce Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'nda da ikinci olduğunu kaydederek, "Yaklaşık bir yıl önce kick boksa geçtim. Türkiye şampiyonluğu kazanınca milli takıma davet edildim. 70 ülkeden bine yakın sporcunun katıldığı şampiyonada da üçüncülük kazandım. Bu zor günlerde ülkeme madalya kazandırdığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Rize'de dövüş sporlarına hemen hemen hiç ilgi gösterilmediğini ve destek verilmediğini savunan Sakal, şunları söyledi:

"Başarılarımdan bile kimsenin haberi olmuyor. Destek olunduğu takdirde daha büyük başarılar kazanacağıma inanıyorum. Bütün spor yaşamım boyunca maddi zorluklar yaşadım. Son yıllara kadar doğru dürüst malzeme ile çalışamadım. Uzun yıllar yırtık, eski eldivenlerle, yetersiz malzemelerle çalıştım. Öyle oldu ki bir eldivenle birkaç arkadaş birlikte çalıştık. Birimiz çalışmayı bitirince diğer arkadaşımıza verdik. Eldivensiz bile çalıştığımız oldu. Malzeme eksikliğinden dolayı sakatlıklar yaşadık. Koşullar daha iyi olsaydı, belki bugün daha iyi olabilirdim. Ama her şeye rağmen o durumdan bugün bu başarılara ulaşmak mutluluk verici. Yeni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzü ziyaret ettik. Bize destek olacağına inanıyorum."

Sakal, idolünün ünlü boksör Muhammet Ali'nin kızı Leyla Ali olduğunu, onun gibi olmak istediğini de sözlerine ekledi.