Hollanda, Vikingler'i ikinci yarıda yıktı

Hollanda, Vikingler'i ikinci yarıda yıktı
2010 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde turnuvanın favori takımlarından Hollanda, Danimarka'yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenerek turnuvaya 3 puanla başladı.

2010 Dünya Kupası E Grubu'nda Hollanda, Danimarka'yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenip 3 puanı cebine koydu. İlk yarısı golsüz biten maçın ikinci yarısında Agger'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Hollanda, Liverpool'un golcüsü Kuyt ile 85'te 2-0 öne geçti ve maçı kazanmasını bildi.

Hollanda:2 Danimarka: 0

STAT: Soccer City

HAKEMLER: Stephane Lannoy, Eric Dansault ve Laurent Ugo (Fransa)

HOLLANDA: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, Kuyt, De Jong, Van Persie  (dk. 77 Afellay)- Sneijder, Van der Vaart (dk. 68 Elja)

DANİMARKA: Sorensen - Poulsen, Kjaer,Agger,Jacobsen, Jorgensen - Kahlenberg (dk. 73 Cristian Eriksen), Simon Poulsen, Rommedahl - Enevoldsen (dk. 56 Gronkjaer), Bendtner (dk. 62 Beckmann)

GOLLER: Dk. 46 Simon Poulsen, dk. 85 Kuyt

SARI KARTLAR: De Jong, Van Persie /Kjaer

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında baskılı olan taraf Hollanda.. Bert van Marwijk'in öğrencileri Danimarka'yı kendi yarı alanına adeta hapsetti. Van Persie, Kuyt, De Jong gibi isimlerle gol aramaya çılıştı ancak çerçeveyi bir türlü bulamadı. Danimarka ise oyunu daha çok kendi yarı alanında kabullenip kontra arıyor. Ancak bu dakika itibarıyla bunu başaramadı.

26. dakikada ilk kez çıktı Danimarka, o da gol pozisyonu oldu. Sağ taraftan Rommedahl'ın ortasına Arsenalli Bendther kafayı vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı. Johannesburg'ta yakan güneş futbolcuların da oyununu etkiliyor.

29. dakikada oyunun durduğu bir anda özellikle Hollandalı futbolcular saha kenarına gelip su ihtiyaçlarını giderdiler. Fransız hakem de buna izin verdi...

Bastıran Hollanda ancak net gol pozisyonlarını yakalayan Vikingler'di. 34'te Rommedahl orta sahadan atılan topu sol çaprazda yakalayıp nefis vurdu ancak top kaleci Stekelenburg'un üzerine geldi. 4 dakika sonra bu kez Kahlenberg soldan ceza alanına girdi. Gelen topa bekletmeden vurdu, kaleci kornere çeldi.

Şu bir gerçek ki Hollanda, Arjen Robben'in yokluğunu çok ama çok hissediyor. O olmayınca forvetlere top gelmiyor, ataklar ileri taşınamıyor, geriden oyun kurulamıyor. 43 dakika boyunca gol ayakları Kuyt, Van Persie, Van Der Vaart topu ayaklarına rahat alamıyorlar. Aldıkları andan itibaren iki Danimarkalı başlarında bitiyor. Danimarka ise az çıkıyor öz çıkıyor. İleride Bendtner adeta yalnız adam. Maçta ilk yarı da bu havada ve golsüz tamamlandı.

İkinci yarıya Hollanda golle başladı. Forvet elemanlarının beceremediğini Danimarka defansı yaptı. Van Persie'nin takipçiliği Portakallar'a golü getirdi. Bu futbolcunun uzun atılan topu korner çizgisinde yakalayıp ceza alanı içine ortaladı. Kuyt'tan önce Simon Polsen kafayı vurdu. Top arkadaşı Agger'in sırtına çarpıp ağlarla buluştu. Şimdi durum Hollanda: 1 Danimarka: 0

49'da Van Persie inanılmazı yapıp topu kaleci Sorensen'e teslim etti. Halbuki topun dibine girse veya uzak köşeye plaselese Hollanda farkı ikiye çıkartabilirdi. Aynı Van Rersie 59'da ceza alanında topu Van Der Vaart'a aktardı. Bu futbolcunun nefis aşırtma pasında kaleci Sorensen yükelip topu kurtardı.

Danimarka Teknik Direktörü Morten Olsen 60'tan sonra tüm kozlarını kullanmaya çalıştı. Bu anra kadar verimli olamayan Bendtner oyundan çıktı, Beckmann oyuna dahil oldu. Danimarka gol için yüklenmeye çalışsa da Hollanda'nın kontrollü oyunu karşısında bu fırsatı bir türlü bulamadılar. Van der Vaar'ın yerine 68'de oyuna giren Elja nefis hareketlerle rakiplerinden sıyrılıph ceza alanına girdiğinde taraftarlar 2. gol için ayağa kalktı ancak bu pozisyonu harcayan Van Persie oldu.

74'te Elja yinre soldan girdi kale alanını karıştırdı. Kaleci Sorensen topu yumrukladı, dönen topa Van Bommel vurdu. Sorensen son anda uzanıp kornere attı. 85'te Hollanda farkı ikiye çıkardı. Elja girdiğinde hareketlenen Portakallar bu futbolcunun katkısıyla da golü buldu. Sneijder'in nefis ara pasını yakalana Elja kalecinin çıktığını görüp kaleye vurdu. Direkten dönen topu Kuyt tamamladı. Maç bu sonuçla tamamlanırken Hollanda E grubundaki ilk maçına ve dünya kupasına galibiyetle başladı. 2-0