Hollanda'da TARİHİ şampiyonluk

Hollanda'da TARİHİ şampiyonluk
Hollanda Eredivisie'de 2009-10 sezonunun şampiyonu Twente oldu. Kırmızı-beyazlılar, ligin son haftasında NAC Breda'yı 2-0 yenerek tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı.

Hollanda'da tarihi şampiyonluk! Eredivisie'nin son haftasında NAC Breda'ya konuk olan Twente, rakibini 2-0 yenerek lig tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazandı.

Ligin son haftasına takipçisi Ajax'ın 1 puan önünde giren lider Twente, son hafta maçında Fujifilm Stadı'nda NAC Breda'ya konuk oldu.

Ev sahibi ekip 22. dakikada Csaba Feher'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalırken, Twente 23. dakikada Bryan Ruiz'in golüyle maçta öne geçen taraf oldu. 0-1

İlk yarısı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanan maçın 74. dakikasında sahneye çıkan Miroslav Stoch, attığı golle maçın da skorunu belirledi. 0-2

Bu sonuçla 34 hafta sonunda 86 puan toplayan Twente, 2009-10 sezonunu şampiyon tamamladı. Kırmızı-beyazlılar ayrıca, Hollanda Ligi tarihindeki ilk şampiyonluğunu da kazanmış oldu.

106 GOL ŞAMPİYONLUK GETİRMEDİ

Şampiyonluk umutlarını son haftaya kadar sürdüren Ajax ise son maçta NEC Nijmegen'i 4-1 yenmesine rağmen ligi ikinci sırada bitirdi.

Bu sezon 34 maçta 106 gol kaydeden Ajax'ta sezonun flaş ismi Luis Suarez, NEC Nijmegen'i de boş geçmedi ve rakip ağları 2 kez havalandırdı. Ajax'ın bu maçtaki diğer gollerini ise Demy de Zeeuw ve Marko Pantelic attı. Ev sahibi ekibin tek sayısı ise Ntibazonkiza'dan geldi.

Hollanda Eredivisie'de sezonu üçüncü sırada tamamlayan takım ise PSV oldu. Ligi son sırada tamamlayan Waalwijk küme düşerken; lige veda edecek diğer takımlar play-out sonunda belli olacak.