Hürrem Sultan Rize’yi Mest Etti

Hürrem Sultan Rize’yi Mest Etti
Rize İçin Genç Girişim Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Hürrem Sultan” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Orhan Asena’nın yazdığı, Hatice Semiz’in yönettiği “Hürrem Sultan” adlı tiyatro oyunu Rize’de yoğun ilgi gördü. Tiyatro oyununda Kanuni Sultan Süleyman rolünde Yusuf Çelikpazu, Hürrem Sultan rolünde ise Hatice Semiz yer aldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyunu öncesi tüm biletler tükenirken, tiyatro grubunun sahne performansı tiyatro severleri mest etti. Oyun sonrası selamlama için seremoniye çıkan tiyatrocular seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(3).jpg

2 perde halinde sahnelenen tiyatro oyununda, Hürrem Sultan eliyle oluşan entrikalar ve tutkularla örtülü bir çevrede Kanuni Sultan Süleyman’ın tarihsel kişiliğinin yanı sıra onun bir baba olarak güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkaran “Hürrem Sultan” adlı tiyatro oyununa ait yarın akşam ki (Cuma) gösterime ait biletlerin de tükendiği öğrenildi.

Tiyatro oyununu; Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın Eşi Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Eşi Esma Çakıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Nedim Turanlı, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Ak Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü İshak Alim, Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu,  TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Muhammet Pertek ve salonu tamamen dolduran tiyatro severler izledi.

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(2).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(1).jpg

Oyun sonunda ise düzenlenen kokteylde tiyatro grubunun oyuncuları tebrikleri kabul etti. Hatıra fotoğrafları çekildi. Bazı seyirciler ise hayranlıkla izledikleri tiyatrocularla birlikte özçekim yaptı.

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(4).jpg

Oyunun diğer oyuncu karakterlerini canlandıranlar ise; Rüstem Paşa (Ziya Sudançıkmaz), Mihrimah Sultan - (Şeyda Osma), Şehzade Mustafa - (Huzeyfe Keskinkılıç), Taşlıcalı Yahya - (Hakan Erdoğan) Gülbahar Sultan - (Sonnur Turaman), Sayinur Sultan - (Senem Karal), Şehzade Bayezid  (Gökhan Kurt), Şehzade Cihangir (Emir Aslankaya), Şehzade Selim (Habib Okumuş), Ahmet Paşa (Mücahit Demir), Şemşi Ağa - (Volkan Yılmaz), Kethuda (Abdullah Kuşdil), Kethuda - (Murat Topuk), Asi - (Oktay Kuşçu), Asi (Mahmut Yasin Demir), Asi (Burak Gönçavdi), Ulak (Hüseyin Yazıcı), Ulak (Kadir Satır),  Cellat (Hikmet İkra Furtuna)’dan oluşuyor.

Teknik sorumluluğunu Sinan Çepni'nin yaptığı tiyatro oyununda müzikte Ebru İbuk Çelik, ışıkta Mubin Türüt, sahne amirliğinde Talip Çolak, genel koordinatörlükte Dilek Kansız, organizasyonda Hülya Cerrahoğlu, makyajda Nurcan Turan, Elmira Sali ve Melisa Cemaloğlu, suflörde Özlem Elif Kanbur, kondivitte Leyla Tunç ve Damla Bilgin, salon sorumluluğunda Kübra Tezcan görev alırken, salon görevlileri olarak ise Evrim Kart, Zeynep Usta, Sevde Hamza, Fatmanur Pençel, Ebrar Buyurucu, Melike Erdem ve Özge Özgümüş yer aldı.

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(5).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(6).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(7).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(8).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(9).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(10).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(11).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(12).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(13).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(14).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(15).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(16).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(17).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(18).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(19).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(20).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(21).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(22).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(23).jpg

hurrem-sultan-rizeyi-mest-etti-(25).jpg

hurrem-sultan-rize’yi-mest-etti-1.jpg