İçişleri Bakanlığının Rize'ye Gönderdiği Makam Aracı Üzerinden Vali'yi Hedef Aldılar

İçişleri Bakanlığının Rize'ye Gönderdiği Makam Aracı Üzerinden Vali'yi Hedef Aldılar
İçişleri Bakanlığı tarafından Rize Valiliğine tahsis edilen makam otomobili, bilgi sahibi olmayanların yanlış paylaşımları sonucu Rize’de bilgi kirliliğine neden olan yanlış haberlerin çıkmasına sebebiyet verdi.

Önceki yönetim sistemindeki Başbakanlık kurumu tarafından 4 yıl yoğun bir şekilde makam hizmetlerinde kullanıldıktan sonra Rize Valiliği’ne hediye edilen 2005 model Mercedes marka aracın sürekli arızalanması üzerine bu kez İçişleri Bakanlığı tarafından Rize’ye A8 marka makam otomobili tahsis edildi.

Bakanlığın tahsis ettiği otomobili kent merkezinde fotoğraflayan bir vatandaşın Rize Valiliğini ve Rize Valisi Kemal Çeber’i hedef alarak sosyal medyadan paylaştığı ifadelere balıklama atlayan bazı basın mensupları haberin doğruluğunu araştırmadan otomobilin Valilik bütçesinden alındığını belirten kocaman bir yalan habere imza attı.

Bahse konu haberdeki A8 marka otomobili, Başbakanlık kurumunun Rize’ye tahsis ettiği 2005 model marka aracın son olarak Rize’ye gerçekleşen Bakan ziyaretlerinde üst üste arıza yapması nedeniyle İçişleri Bakanlığının aralarında Rize’nin de yer aldığı birkaç ile tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı.