Iğdır'da sıcak çatışma

Iğdır'da sıcak çatışma
Iğdır'da güvenlik güçlerine ateş açan bir terörist vuruldu. Çatışmada, 2 polis memuru yaralandı.

Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''bölücü terör örgütünün dağ kadrosuna adam kazandırdığı gerekçesiyle bir süredir takip edilen bazı kişilerin, 76 AS 471 plakalı otomobilde bulunduğu bilgisini alan emniyet güçlerinin, aracı 7 Kasım mahallesinde durdurmak istediklerini'' bildirdi.

''Dur'' ihtarına uymayarak, kaçmaya çalışan ve polise ateş açan bir teröristle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını belirten Karahisarlı, şunları kaydetti: ''Otomobilden inerek, kaçmaya çalışan terörist çatışmada vuruldu. Terörist vurulduktan sonra bölgede bulunan su kanalına düştü. Ayrıca otomobilde bulunan 4 kişi göz altına alındı. Bu kişilerin terörist mi yoksa terör örgütüne yardım ve yataklık eden kişiler mi oldukları, yapılacak sorgularının ardından netlik kazanacak. Otomobilde bulunan ve dağ kadrosuna götürülmek istenen bir kişi ise güvenlik güçlerimizce kurtarıldı. Bölge, güvenlik kuvvetleri tarafından çembere alındı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, vurularak su kanalına düşen teröristin aranmasına devam ediliyor.''

Karahisarlı ayrıca, olayda yaralanan 2 polis memurunun Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıklarını ve daha sonra bir polis memurunun Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi. Karahisarlı, polislerin sağlık durumlarının iyi olduğunu sözlerine ekledi.