İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz Çark Etti, Paylaşımındaki O İfadeleri Sildi

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz Çark Etti, Paylaşımındaki O İfadeleri Sildi
Rize'nin İkizdere İlçesinin MHP'li Belediye Başkanı Hakan Karagöz, türbanlı ve başörtülü kadınları dışlayıp yaptığı modern Türk kadını tarifini sildi.

MHP’li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, modern Türk kadını tarifini yaparken türbanlı ve başörtülü kadınları bu tanımın dışında bırakarak, türbanlı ve başörtülü kadınların modern Türk kadını olamayacağına vurgu yaptı. Belediye Başkanı Hakan Karagöz’e göre modern Türk kadını olabilmek için “Kadın haliyle naif görüntüsü, yüksek topukları, ojeli parmakları ve makyajı” olması gerekiyordu. 

MHP’li Belediye Başkanı Hakan Karagöz’ün modern Türk kadını tarifine uygun gördüğü ilçedeki bir kadın memura “İkizdere Fahri Hemşehri Beratı” verilmesi nedeniyle sosyal medya hesabındaki paylaşımında yer alan ve modern Türk kadınını tarif ettiği “kadın haliyle naif görüntüsü, yüksek topukları, ojeli parmakları ve makyajı ile modern Türk kadını görüntüsü” sözleri başörtülü ve türbanlı kadınları rencide ettiğinden haber portalımız tarafından habere konu oldu.

Belediye Başkanı Karagöz, paylaşımının habere konu olması ve büyük tepki çekmesi üzerine sosyal medya hesabından önce sürçü lisan ettiğini belirterek kamuoyuna özür borcu bulunduğunu paylaştı. Ardından tepkilerin dinmemesi üzerine ise Belediye Başkanı Hakan Karagöz, türbanlı ve başörtülü kadınları dışlayıp modern Türk kadınını tarif ettiği paylaşımındaki modern Türk kadını tarifini sildi.

Belediye Başkanı Karagöz'ün tepkiler üzerine sildiği modern Türk kadını tarifindeki paylaşımın yeni hali şöyle:

ikizdere-belediye-baskani-hakan-karagoz-cark-etti,-paylasimindaki-o-ifadeleri-sildi-(1).jpg

Belediye Başkanı Hakan Karagöz'ün haber yapılmadan önceki türbanlı ve başörtülü kadınları dışlayıp modern Türk kadınını tarif ettiği paylaşımı şöyle idi:

ikizdere-belediye-baskani-hakan-karagoz-cark-etti,-paylasimindaki-o-ifadeleri-sildi-(2)-001.jpg

Belediye Başkanı Karagöz'ün haber yapıldıktan sonra gelen tepkiler üzerine sürçü lisan ettiğini ve kamuoyuna özür borcu bulunduğunu belirttiği paylaşımı şöyle:

hakan-karagoz-ikizdere-belediye-baskani-basortu-turban-modern-turk-kadini-yuksek-topuk,-makyaj-ojeli-parmaklar.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz Modern Türk Kadını Sözleri Dolayısıyla Özür Diledi

MHP’li İkizdere Belediye Başkanı Karagöz’e Göre Modern Türk Kadını: Kadın Haliyle Naif Görüntüsü, Yüksek Topukları, Ojeli Parmakları ve Makyajı Olmalı