İl Başkanı Alim, Gübre Fiyatlarıyla Alakalı Çalışma Devam Ediyor

İl Başkanı Alim, Gübre Fiyatlarıyla Alakalı Çalışma Devam Ediyor
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, yaş çay gübre fiyatlarıyla ilgili üretici lehinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, kentte basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi.

Yakamoz Restaurant'ta düzenlenen toplantıda, kentte devam eden yatırımlar ve çalışmalar ile gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Alim, yaş çay gübre fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle yeni bir indirime gidilmesi veya gübre için destekleme verilmesinin söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya verdiği cevapta bunun için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

İl Başkanı Alim, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Gübre fiyatlarının 10 bin, 11 bin, 12 bin lira üzerinden konuşuluyordu. Bu konular detaylıca hem bakanlığımızla hem de sayın Cumhurbaşkanımızla istişare edildi. Ve en nihayetinde fiyat tarım kredi kooperatifleri üzerinden 7 bin 500 lira olarak açıklandı Diğer satıcılar da, bazı kooperatifler mensuplarına ve üyelerine mesaj attı 8300 peşin, 8500 lira taksitle diye. Ancak her ne kadar bir sübvanse varsa da bu rakamlarda elbette ki biz bununla yetinmiyoruz. Hala gübre fiyatlarıyla alakalı bir çalışma devam ediyor. Ama tam şekli şemalı netleşmediği için detaylı bir şey söyleyemeyeceğm. Ama önümüzdeki günlerde bu da belli olacaktır. Bir çalışma ile geçen seneye göre artan bu fiyat farkının telafi edilmesi anlamında bir iyileştirme yapılabilir.” diye konuştu.

Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Tanıtım ve Medya Başkanı Reşit Hapeloğlu, Dış İlişkiler Başkanı Kamil Bakır, Sosyal Politikalar Başkanı Reşit Karavin, Yerel Yönetimler Başkanı Fatih Mehmet Köse, İl Genel Sekreteri Elif Küçükmustafa ile İl Yönetim Kurul Üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Hamza Meral katıldı.

ishak-alim-ak-parti-rize-il-baskani-007.jpghamza-meral-ishak-alim-resit-hapeloglu-2.jpg