İl Başkanı Avcı ve Vekil Karal, Sel Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu

İl Başkanı Avcı ve Vekil Karal, Sel Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Salarha ve Güneysu bölgelerinde yaşanan afet sonrası İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı’yla birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Sel bölgelerinde incelemede bulunan bir diğer isim ise Rize Milletvekili Hasan Karal oldu.

İl Başkanı Avcı, dün geceki sağanak yağış sonrası Salarha ve Güneysu  bölgelerinde oluşan afet sonrası tahribatı yerinde inceldi. Avcı’ya İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

 Yaşanan afet sonrası bu sabah olay yerine giden İl Başkanı Muhammed Avcı, afet sonrası oluşan tahribatı ve yapılan çalışmaları inceleyerek durum hakkında bilgi verdi. Hasan Karal da bölgede yaşanan zararı yerinde inceleyerek bölge sakinlerinden bilgi aldı.

hasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(2).jpg

Avcı, burada yaptığı açıklamada oluşan afet sonrası can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, “Dün gece ani bir şekilde gerçekleşen güçlü yağış münasebetiyle Salarha ve Güneysu bölgelerimizde maddi hasara yol açan bir afetle karşı karşıya kaldık. Bizde il genel meclis başkanımız Mehmet Kazancı ve il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte olayın hemen ardından  bölgeye geldik. Muradiye, Karasu, Karayemiş Elmalı ve Güneysu’da incelemelerde bulunduk. İlgili bütün kamu kurumları olay mahallindedir. Karayolları DSİ ve il özel idare ekipleri olaya müdahale etiler ve etmeye de devam ediyorlar. Oluşan zararla ilgili il afet müdürlüğü gerekli  çalışmaları tamamlıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen bütün gayreti  gösteriyoruz. Olayın tek  teselli verici tarafı can kaybının olmamasıdır. Maddi hasarlar en kısa zamanda telafi edilecektir.” dedi.

hasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(4).jpg

Karal ise açıklamasında, “ Memleketimiz Rize Türkiye’nin en çok yağış alan bölgesi olması dolayısıyla bu tür afetleri yaşabiliyoruz. Dün gece etkili olan yağış sonrası Salarha ve Güneysu bölgelerimizde meydana gelen afet sonrası maddi hasarlar oluştu. Bizde bu bölgelerimize gelerek oluşan hasarı yerinde gördük. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Gerekli çalışmalar başlatıldı. Devletimiz bütün bu tahribatı ve yaraları saracak güçtedir. Yapılan çalışmalarla birlikte en yakın zamanda oluşan hasar ve yaralar sarılacaktır.” dedi.

hasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(5).jpghasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(1).jpghasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(3).jpg

hasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(6).jpghasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(7).jpg

hasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(8).jpg

hasan-karal-ve-muhammed-avci-rizede-afet-bolgesinde-(9).jpg