İl Başkanı Avcı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

İl Başkanı Avcı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, ecdadımızın verdiği istiklal mücadelesi sonrasında temelleri atılan Cumhuriyetin 93. yılını kutlama mutluluğunu yaşadığımızı belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Ecdadımız nasıl ki 93 yıl önce birlik beraberlik içinde tüm zorluklara rağmen düşmana göğüs gererek bu toprakları vatan kılmışsa bugün bizlerde ecdadımızın bizlere bıraktığı bu mirası hep birlikte daha da ilerilere taşıma bilincinde olmalıyız.

Yüzyıllardır bu topraklar üzerinde oluşturduğu medeniyet tasavvuru etrafında farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Bunlara rağmen milletimiz arasında nifak tohumları ekerek birliğimize ve bağımsızlığımıza göz diken düşmanlarımız ve onların hain girişimleri olmuştur. Fakat Milletimiz tarih boyunca asil ve kararlı duruşuyla bu girişimleri bertaraf etmiştir.
Yakın bir zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi ise ülkemiz üzerinde oynanan oyunların ve yapılan hain planların en somut örneğidir. Tarihi zaferlerle dolu olan şanlı bir ecdadın torunları olarak bağımsızlığımıza, bayrağımıza ve milli irademize göz dikmiş hainlere, bundan önce olduğu gibi milletimiz 15 Temmuzda da gereken cevabı vererek milli irademiye sahip çıktı. Bu bağlamda bizlerde bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak, her bakımdan daha güçlü, daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
Millet olarak ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha çok kenetlenerek birlik olacağız. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışıp bizi biz yapan değerlerimizle birlikte geleceğe umutla bakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”