İl Başkanı Ayar: İkizdere’de Yapımı Planlanan HES Projesine Karşıyız

İl Başkanı Ayar: İkizdere’de Yapımı Planlanan HES Projesine Karşıyız
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İkizdere'de yapımı düşünülen, planlanan HES projesine karşı olduklarını ve HES projesinin yapımında direnilirse karşısında ilk kendilerinin olacağını kaydetti.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İkizdere'de yapımı düşünülen, planlanan HES projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, HES projesine karşı olduklarını ifade ederek HES projesinin yapılmak istenmesinde direnilmesi halinde buna ilk bütün teşkilatlar olarak kendilerinin karşı çıkacaklarını kaydetti.

İl Başkanı Ayar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Kasım Pazar günü Rize’de saat 14.00’te Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanında gerçekleştireceği toplu açılış törenine tüm Rizelileri davet ettiği basın açıklamasında İkizdere HES projesi hakkında yaptığı açıklamada, “İkizdere'de yapımı düşünülen HES projesi bu Haziran ayında gündeme geldi. Bütün unsurlarımızla buna karşı olduğumuzu ifade ettik. Bakanlıkta buradaki ÇED buluşmasını iptal etti ancak o aradan yargıya gitti. Yargının ÇED yapılmadan iptalin uygun olmadığını düşünerek, bakanlığın o kararını bozduğunu öğrendik. 28 Kasım'da ÇED toplantısı yapılacağı bilgisi geldi bize. Bunu kimin yapacağı çok önemli değil şunu özellikle belirtmek istiyorum o bölgede planlanan koruma altına alınan bölgede böyle bir projenin yapılmasına biz AK Parti teşkilatları olarak karşı duracağımızı ifade ediyoruz. Yani birileri bunu beyan ederek, farklı çalışmalara girme hevesine girmesin çünkü en önce biz karşı karşıya olacağız, karşı çıkacağız. Bütün teşkilatlar olarak eğer yapımına direnilirse ilk karşılarında biz olacağız. Bunu Rize için çok önemli buluyoruz. Bunu Sayın Muhammed Vekilimiz de bir vesile ile açıklamıştır. Biz de Rize teşkilatları ve Rize teşkilatlarının Başkanı Hikmet Ayar olarak ta bunu kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Eğer herhangi bir hukuki boyut ortaya çıkarsa olmayacağını biliyoruz ama direnilirse bir karşı direnç göstermek gerekirse onu bizim yapacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

“Recep Tayyip Erdoğan kadar net bir duruş ortaya koyan kimse olmadı”

İsrail’in Filistin savaşı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğruları tek konuşan lider olduğunu dile getiren İl Başkanı Ayar “Cumhurbaşkanımız bu konuda bir cümle söyledi. ‘Biz bir tarihte sadece kalbimizle buğuz ediyorduk. Şimdi dilimizle müdahale ediyoruz, gün gelecek elimizle de müdahale edeceğiz’ bu cümle her şeyi açıklıyor. Her şey vakti zamanı geldiğinde ve şu anda da baktığımız zaman Dünya üzerinde Recep Tayyip Erdoğan kadar net bir duruş ortaya koyan kimse olmadı. Arap ülkelerinden tutun Avrupa'sından Amerika’sına kadar dünyanın neresinde olursa olsun hatta daha ileri bir cümle kullanalım bu kadar insan hakları diyenler Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta biz de insan haklarını savunduk ama oradaki savaşta insan hakları diyenler sivil örgütlere işaret edenleri burada tarafsız kaldığını gördük ama tek konuşanın doğruları ortaya koyanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyoruz. Belki daha ileride ileri bir safhada müdahalede olabileceğinin de işaretleri var ama onlara sıra gelmeden bu işlerin düzeleceğini diplomasiye yol alınacağını hala bir umut olduğunu dolayısıyla o yolları sonuna kadar değerlendireceğini denemekte olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum