İl Başkanı Ayar, Rize Gündemi ile İlgili Soruları Cevaplandırdı

İl Başkanı Ayar, Rize Gündemi ile İlgili Soruları Cevaplandırdı
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelerek, Rize’nin gündemine dair soruları cevapladı.

Programda, İl Başkanı olarak atanmasından bugüne kadar geçen zamanla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aktaran İl Başkanı Hikmet Ayar “Rize de ne yapmaya çalıştıysak paydaşlarla beraber yaptık. Görev süremiz ne kadarsa Rize ortak paydasında buluşarak yapacağız. Belki çok konuşan olmayacağız, çok ortalıkta görünmeyen olamayacağız ama yapmamız gerekenleri hep beraber yapmış olacağız. Göreve gelir gelmez bir teşkilat oluşturduk. Kısa sürede kabul gören bir teşkilat. Akabinde aday adayı süreci başladı. Hepiniz yakından takip ettiniz yoğun bir müracaat aldık. Bu süreci de en iyi şekilde yönettik. İl genel meclisi ile ilgili bir süreç yönettik. İl Genel Meclisi Başkanımız da aday adayı olmak üzere ayrıldığından dolayı il Genel Meclisi Başkanlığına yeni gelecek arkadaşın tespiti ile alakalı bir süreç yönettik. Onun da dün itibari ile tekrar oluşumunu sağladık ve normal rutin bir gündeme dün bugün itibari ile dönmüş olduk” dedi.

“Bütün aday adaylarımızda beraber sahada olacağız

Aday adayları ile ilgili başvuru süreci ve şu anki süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Ayar, “Çok değerli aday adaylarımız var. Bunlarında içerisinden daha iyisini ve yahut ta en iyisini seçeceğiz diye de bir kural yok. En iyi çünkü çok farklı bir kavramdır ama en uygununu Genel Merkezimiz tespit etmeye çalışıyor. Biz de İl Başkanı olarak, kendi görüşlerimizi rapor olarak verdik. Mutlaka önümüze gelecek üç adayla beraber değil biz bütün aday adaylarımızda beraber sahada olacak bir süreç yönetiyoruz. Bunun altını özellikle çiziyorum. Bunu 2011'de o zaman İl Başkanı iken yapmıştık. Aday adaylığı sürecini biz gerçekten iyi yöneten bir ekibiz. Bunu bu dönemde başarıyoruz. Bu dönemde sürecini çok düzgün yönetmeye çalışıyoruz. Burada önemli olan iletişim. İlişkiler çok önemli biz bunu iyi yaptığınızı düşünüyoruz. Biz göreceksiniz sadece üç adayımız ile değil, bütün aday adaylarımızda beraber sahada olacağız” dedi.

“İcraat yapma konusunda biz sınavları çok vermişiz”

Derepazarı Kendirli yolu ile ilgili sürece dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ayar, “Bizim şu anda Rize'nin içerisinde köy yollarımızda tüneller var değil mi? Pehlivantaşı yolunda kaç tane tünel var? 3 adet. Salarha Tüneli dediğimiz zaman hayal görüyorsunuz dediler. Şimdi çalışıyor değil mi? Rize'nin arkasıyla önünü denizi buluşturduk. Yani biz Kendirli -Derepazarı yolunda hangi eksiklikler var ona bakacağız. Yapılacaksa, daha erken yapılacaksa, bir sene içerisinde yapılacaksa bunu gene biz yapacağız. Dolayısıyla icraat yapma konusunda biz sınavları çok vermişiz. Orada mutlaka teknik bir sıkıntının olduğunu düşünüyorum. Onun takipçisi birlikte olalım” dedi.

“Halkın refahına yönelik çalışmalarımız olacak”

Rize ile ilgili vizyon projelerin şu ana kadar tüm Türkiye gibi Rize’de de yapıldığını ifade eden İl Başkanı Ayar, “AK Parti'nin bu önümüzdeki beş yıllık iktidar döneminde daha çok vizyon projelerden ziyade biraz daha halkın refahına yönelik projeleri var gündemimizde. Çünkü baktığınız zaman gerçekten Rize’de vizyon proje ne olabilir dediğinizde tek tren yolu dersiniz. Başka ne diyebiliriz bilmiyorum. Ben başka bir şey söyleyeyim başka bir hayalim var. Benim şu tam önümüzdeki Fener’den Engindere’ye orayı deniz üzerinden bir hatla buluşturabiliriz. Bu bir gün yapılacak. Bunu ben on sene önce çalışma ortamında Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu ortamda da dile getirmiştim. Bugün yapılırsa ben diyebilirim onu ilk önce ben dile getirmiştim. Bugün için biraz uzak bir proje. Çıta çok yüksekte olunca bugün bunları konuşuyoruz. On sene, on beş sene önce bunları konuşabiliyor muyduk, konuşamıyorduk. Ama ben tekrar öyle söylüyorum vizyon projelerden, çılgın projelerden ziyade halkın refahına yönelik çalışmalarımız olacak" ifadelerini kullandı.

“26 milyonluk ek bir destekleme geliri sağladık”

Yaş çay destekleme ödemesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan İl Başkanı Ayar, "Diğer yandan dekar başına 2766 kg ile sınırlı olan destekleme ödemesi ile ilgili yapılan düzenleme ile 2022 yılına mahsus bu sınırı geçen 30 bin kişiye 26 milyonluk ek bir destekleme geliri sağladık. Bizim amacımız her zaman ilimize, bölgemize en iyi şekilde hizmet etmek. Bir mağduriyet oluşmuştu. Onu önlemek adına, düzeltme adına şu bir hafta on günden beri bir çalışma yaptık. Kurum üzerinden Tarım Bakanlığı üzerinden ve dün akşamda bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız imzalayarak bu uygulama 2022 kampanyasında uygulanmaz düzeltmesiyle bu mağduriyeti giderdik. Böylelikle 30 bin kişiye 26 milyonluk ek bir destekleme geliri sağladık” dedi.

ak-parti-rize-il-baskani-hikmet-ayar-rizede-basin-toplantisi.jpg

ishak-alim-ak-parti-rize-milletvekili-aday-adayi-001.jpghakan-gultekin-ak-parti-rize-milletvekili-aday-adayi.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.