İl Başkanı Kaçar: Seçim Kanununda Yapılmak İstenen Değişiklik Gidişinize Engel Olamayacaktır"

İl Başkanı Kaçar: Seçim Kanununda Yapılmak İstenen Değişiklik Gidişinize Engel Olamayacaktır"
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, AK Parti ve MHP milletvekillerinin seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifi ile ilgili olarak “Seçim kanununda yapılmak istenen değişiklik gidişinize engel olamayacaktır” dedi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Uzun, Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Merkeze bağlı Muradiye Beldesi’nde esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelip hasbihalde bulundu, Merhum Başbakan ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü için hazırlanan gazeteleri dağıttılar.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Uzun, ziyaretleri esnasında bir vatandaşın ittifak soruları üzerine, “Dün Ermenistan’la düşmanız derken bugün dostluk kapıları açılabiliyor, dün İsrail’e ‘van münit’ denilebilirken bugün İsrail Cumhurbaşkanı görünmemiş bir şatafatla davet edilebiliyor ama ülkemizde yaşayıp da mevcut hükümeti eleştirenler ya da desteklemeyenler en büyük düşman addediliyor. Bu nasıl bir anlayıştır” dedi.

Saadet Partisi olarak ülkenin her kesimini barıştırmaya ve birleştirmeye talip olduklarını kaydeden Uzun, “Biz Saadet Partisi olarak ülkenin her kesimini barıştırmaya ve birleştirmeye talibiz. Neden bu toprakların insanlarına İsrail’e bile gösterilen dostluk gösterilmiyor? bunu soruyoruz. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ve tüm arkadaşlarımız bu birliktelik sağlanabilsin. Ülkece, hep birlikte saadete kavuşabilelim diye gayret gösteriyoruz.” dedi.

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ise AK Parti ve MHP'nin imzasını taşıyan Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili konuştu. İktidarın üzerinde çalıştığı seçim taslağına değinen İl Başkanı Av. Kaçar, “Seçim kanununda yapılmak istenen değişiklik gidişinize engel olamayacaktır.” fiyerek, “1980 askeri darbesinin bir ürünü olan ve bugüne kadar sıkça eleştirilen %10 barajı nihayet %7’ye indirilecektir. Sadece bu değişikliğe bakarak %7 barajı yüksek olsa dahi demokrasi ve çoğulculuk adına olumlu bir değişiklik olarak yorumlanabilir. Bununla beraber ülkemizde mevcut siyasi durum bakıldığında Cumhur İttifakı’nın bu değişikliği demokrasi ve çoğulculuktan ziyade bazı siyasi düşüncelerle yapmak istediği aşikârdır. 34. maddede yapılmak istenen değişiklikler bunun açık ispatıdır. 34. maddede yapılmak istenen değişikler ile 2018 yılında uygulanmaya başlayan ittifak modeli birbiri ile açıkça çelişmektedir. Bu değişiklikler eğer 2018 yılında uygulanmış olsaydı Cumhur İttifakı referanduma tabi Anayasal çoğunluğu elde edecekti. Fakat önümüzdeki Milletvekili Seçimleri ülkemizdeki siyasi, ekonomik ve hukuki durum göz önüne alındığında birçok farklı sonuca gebe olacaktır. Bu nedenle Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metni üzerinde mutabık kalan partiler eğer bu tercihi bir iktidar modellemesine dönüştürecek ise farklı ittifak seçenekleri üzerinde düşünmelidirler. Eğer bu modellemelerde başarılı olunur ve kamuoyuna doğru lanse edilirse değişiklik teklifinin iktidarın aleyhine işlemesi işten değildir.” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, Saadet Partisi olarak belde ve mahalle taramalarına hız verildiğini ifade ederek, “Saadet Partisi seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışan bir partidir. Ama biz üstümüze düşeni yapıp, önümüzdeki seçim için sandık müşahidi çalışmalarımıza da şimdiden başladık. Kısa süre içinde köklü bir siyasi partinin çalışmalarının nasıl olması gerektiğini tüm Rize’ye göstermiş olacağız inşallah. Gayret bizden tevfik Allah’tandır.” dedi.

saadet-partisi-genel-idare-kurulu-uyesi-hasan-uzun-rize-il-baskani-av-muhammet-kacar-merkez-ilce-baskani-mustafa-kalender-ve-yonetim-kurulu-uyeleri-rize-merkeze-bagli-muradiyede-esnaf-ziyaretinde-1.jpgsaadet-partisi-genel-idare-kurulu-uyesi-hasan-uzun-rize-il-baskani-av-muhammet-kacar-merkez-ilce-baskani-mustafa-kalender-ve-yonetim-kurulu-uyeleri-rize-merkeze-bagli-muradiyede-esnaf-ziyaretinde-2.jpgsaadet-partisi-genel-idare-kurulu-uyesi-hasan-uzun-rize-il-baskani-av-muhammet-kacar-merkez-ilce-baskani-mustafa-kalender-ve-yonetim-kurulu-uyeleri-rize-merkeze-bagli-muradiyede-esnaf-ziyaretinde-3.jpgsaadet-partisi-genel-idare-kurulu-uyesi-hasan-uzun-rize-il-baskani-av-muhammet-kacar-merkez-ilce-baskani-mustafa-kalender-ve-yonetim-kurulu-uyeleri-rize-merkeze-bagli-muradiyede-esnaf-ziyaretinde-4.jpgsaadet-partisi-genel-idare-kurulu-uyesi-hasan-uzun-rize-il-baskani-av-muhammet-kacar-merkez-ilce-baskani-mustafa-kalender-ve-yonetim-kurulu-uyeleri-rize-merkeze-bagli-muradiyede-esnaf-ziyaretinde-5.jpgsaadet-partisi-genel-idare-kurulu-uyesi-hasan-uzun-rize-il-baskani-av-muhammet-kacar-merkez-ilce-baskani-mustafa-kalender-ve-yonetim-kurulu-uyeleri-rize-merkeze-bagli-muradiyede-esnaf-ziyaretinde-6.jpg