İl Genel Meclis Üyelerinden Muhtarlara Veda Yemeği

İl Genel Meclis Üyelerinden Muhtarlara Veda Yemeği
Rize Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeleri, köy muhtarlarıyla veda yemeğinde bir araya geldi.

Rize İl Genel Meclisi üyeliği görevlerinin 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yerel  Seçimlerle sona erecek olması nedeniyle Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri  Rahmi Metin, Eşref Uzun, Aydın Bilsel, Muhammet Agun ve Emin Kanbur, Merkez İlçeye bağlı Köy Muhtarına veda yemeği verdi.

Merkez ilçeye bağlı 62 köy muhtarınında katılımıyla gerçekleşen yemekte Eşref Uzun, Aydın Bilsel, Muhammet Agun ve Emin Kanbur yaptıkları kısa konuşmalarda, İl Genel Meclisi olarak çok verimli bir dönemi geride bıraktıklarını, hizmet yapmak için mücadele verdiklerini ve bu hizmet sürecinde varsa aksaklıkların hoş görülmesini belirterek helallik istediler.

rize-il-genel-meclis-uyesinden-muhtarlara-veda-yemegi-4.jpg

Eski Meclis Başkan ve Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi Rahmi Metin ise yaptığı konuşmada, “Demokrasinin hücreleri, muhtarlık seçimleridir. Muhtarlar bütün seçmenleriyle bire bir görüşerek oy isterler. Ne genel başkanları var dır. Ne teşkilatları ve parti güçleri vardır. Bir başına azalarıyla seçim yarışına girmektedirler. Ve karşılığında  onları zor bir görevde beklemektedir. Ancak tüm bu meşakkatlere katlanmak bir gönül işidir bir sevdadır. Bunu içinde taşımayan kişiler  bu yola giremezler. Bizler de aynı sevdayla 10 yıl önce yola koyulduk. Rize’mizin Köylerini yakinen tanıdık. Problemlerine ortak olduk. Stabilize yolları betonlandı.  Betonlanan bozuk yolların üstü asfaltlandı. Yeni ham yollar açıldı. İçme sularında ilerleme sağlandı. Köylerden çöp toplamak gündemde dahi yokken, şimdi bizim köyde az konteynır var tartışmaları yapılıyor. Bunlar geçen zamanda iyi şeyler yapıldığını gösteriyor. Bugün bu yemeğe bu kalabalıkla katılmanızda bu memnuniyeti gösteriyor.” dedi.

rize-il-genel-meclis-uyesinden-muhtarlara-veda-yemegi-5.jpg

Metin, 10 yıl önceki Köy Hizmetleri Müdürlüğüyle şimdiki İl  Özel İdaresi arasında da göz görülür iyileşmeler olduğunu ifade ettiği konuşmasında ayrıca şunları kaydetti: Araç parkı yenilenmiş, cps cihazlarıyla takip sistemiyle, Coğrafi Bilgi Sistemiyle özel idare daha da kurumsal kimlik kazanmıştır. Hizmet yaptığım süreç içerisinde adaletten ayrılmamaya gayret ettim. Birilerini değil, hizmet ettiğimiz halkı memnun etmek istedim. Tek kişi de kalsak doğrudan yana taraf olmayı yeğledik. Sizlerle hep uyumlu ve uzlaşı içerisinde, diyologla hizmet ettik. Siyaset uzun soluklu bir yoldur. Bazen virgül koymak gerekir. Bu yemek bir veda değil, helalleşme yemeğidir. Başka bir gün yine beraber yolumuza devam edeceğiz. Son olarak görev yaptığımız süre içerisinde istemeden de olsa incittiğimiz, kırdığımız arkadaşlarımız olabilir. Bunlardan dolayı biz hakkımızı helal ettik. Sizler de helal edin.

rize-il-genel-meclis-uyesinden-muhtarlara-veda-yemegi-3.jpg

rize-il-genel-meclis-uyesinden-muhtarlara-veda-yemegi-2.jpg

rize-il-genel-meclis-uyesinden-muhtarlara-veda-yemegi-1.jpg