İlahiyat Fakültesi 17.Dönem Mezunlarını Verdi

İlahiyat Fakültesi 17.Dönem Mezunlarını Verdi
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 17. Dönem Mezunları Mezuniyet Törenine Katıldı.

Rize'deki ziyaretlerine devam eden Hasan Karal, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi ilahiyat fakültesi 17. Mezuniyet törenine katıldı. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi kapalı spor salonunda düzenlenen törene Karal'ın yanı sıra Rektör Hüseyin Karaman, Rize belediye başkanı Reşat Kasap Rize il müftüsü Yusuf Doğan ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

ssa.20140621222500.jpg

Mezuniyet töreninde birde konuşma yapan Karal, AK Parti hükümeti ile birlikte ilahiyatçıların önündeki birçok engelin kaldırıldığını ve eskide yaşanan o kara günlerin, ilahiyatçılara yaşatılan o zor günlerin geride kaldığını belirtti.11.20140621222336.jpg 

Müslüman kanının aktığı her yerde din adamı olarak ortaya çıkmış dini cahillerin hareketleri ve fiiliyatı olduğunu belirten Karal, "Hemen yanı başımızda, Irak'da mezhep çatışmaları yaşanıyor. Allahu ekber nidalarıyla beraber birbirlerine silah çeken ve birbirini öldürmeye kast etmiş insanlara soruyorsunuz, onlarda din adına ortaya çıktıklarını söylüyorlar. Dünyada Hıristiyanların Musevilerin ve ya Budistlerin kendi aralarında bir çatışması yok. İslam dini dışında başka dini grupların kendi aralarında bir çatışması yok. Onun için ilahiyatçı olarak çok düşünmek zorundayız. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi ilahiyat fakültesi mezunları olarak biz Rize sınırlarını aşıp, hatta Türkiye sınırlarını arkamızda bırakarak dünyaya ışık tutabilecek bir evrensel anlayışın mensupları olmalıyız. Allahın insana bahşetmiş olduğu en değerli varlık olan aklın nimetini başkalarının tasarrufuna terk edebilen, başkalarının eline emanet olarak verebilen bir anlayışa mensup olarak değil. Özgür ve özgün bir felsefi anlayışa sahip ilahiyatçılara Türkiye'nin de Dünyanın da ihtiyacı vardır. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesini bugün burada mezun verdiği bu kardeşlerimizin bu anlayışa sahip olduğunu ve olacağını hissediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri tebrik ediyorum " dedi.

sa.20140621223402.jpg