İlk Yarı 6-0 da Olabilirdi

İlk Yarı 6-0 da Olabilirdi
PTT 1. Lig'de 4-0 sona eren Rizespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı sonrası teknik adamlar açıklamalarda bulundu.

Rizespor Teknik Direktör Engin Korukır, maçtan sonra yaptığı açıklamada maçın 90 dakika oynandığını, futbolun her türlü sonuca gebe bir oyun olduğunu belirtti.

İlk yarı mükemmelin üstünde bir futbol oynadıklarını ifade eden Korukır, ''İlk yarının sonunda soyunma odasına 6-0 da gidebilirdik. İkinci devre bütün oyunun kontrolü bizde olması gerekirken rakibe kaptırdık. Futbolcuları anlıyorum 3-0'ın rahatlığıyla geri çekildiler ama bunları aşacağız, yapmayacağız. Maçın 90 dakika olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız'' diye konuştu.

Korukır, iyi bir takım olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydederek, gol yememelerinin sevindirici olduğunu söyledi.

Rakibe fazla pozisyon vermediklerini dile getiren Korukır, ''Kendi hatamızdan ikinci yarıda rakibe ciddi bir pozisyon verdik. Bunun dışında çok ciddi pozisyon verdiğimizi düşünmüyorum. Genel olarak maçın 70 dakikası için futbolcularıma teşekkür ediyorum. Maçın kalan 20 dakika için de kızıyorum'' dedi.

RİZESPORLU FUTBOLCULAR NE DEDİ?

Rizesporlu futbolcu Cenk, her geçen gün daha iyiye gittiklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Takım olarak çok iyi mücadele ediyoruz. Birbirimizin eksiklerini kapatıyoruz. Buda maçta etkisini ortaya koyuyor. Bu maçta ilk yarı oldukça iyi bir top oynadık. Skoru da elde ettik. Her geçen gün daha iyi bir takım olduğumuza inanıyorum.”

Rizesporlu bir diğer oyuncu Cumali ise iyi bir takım olduklarını ve ilerleyen haftalarda daha başarılı olacaklarını söyledi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor cephesi

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Levent Devrim ise maça kötü başladıklarını, ilk golden sonra toparlanamadıklarını söyledi.

Devrim, ''İlk yarı üç gol yedik. Çaykur Rizespor'un ileri uç elemanlarının yetenekli olduğunu biliyorduk ama engel olamadık. İkinci yarı oyunun kontrolünü elimize aldık fakat aradığımız golü bulamadık. Eğer ikinci yarının başında aradığımız golü bulsaydık kalan dakikalarda farkı azaltmaya çalışacaktık ama olmadı'' diye konuştu.

Maçın ilk yarısından çok önemli dersler almaları gerektiğini ifade eden Devrim, ''Hatalarımızı değerlendirip önlemlerimizi alacağız. Çaykur Rizespor'u galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum'' dedi.

TAVŞANLILI FUTBOLCULAR NE DEDİ?

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu futbolcu Ferhat yaptığı değerlendirmede maça kötü başladıklarını vurgulayarak, “Maça çok kötü başladık. Rizespor ise gerçekten çok iyi başladı. Maça konsantre olamadığımızı düşünüyorum. Rizespor olmayan bir faulden dolayı golü buldu” açıklamasında bulundu.

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu oyuncu Oktay, ilk yarım saat direnç gösteremediklerini aktararak, “Bu direnci gösteremedik. Rize golü bulunca güvenleri geldi. Kendi hatamızdan dolayı da bir gol daha yiyince moralimiz iyice bozuldu. Bu mağlubiyeti aldık” yorumunu yaptı.