İran Heyeti Rize Sahil Külliyesi’ne İlgi Gösterdi

İran Heyeti Rize Sahil Külliyesi’ne İlgi Gösterdi
İran İslam Cumhuriyeti Maku şehri Valisi Şahin Alizadeh ve beraberindeki heyet Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında gerçekleştirilen 4. Ekonomik İşbirliği Anlaşması dolayısıyla ortak kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla İran’ın Maku şehrinin Valisi Şahin Alizadeh, Belediye Başkanı Menucehr Ferzi, Bazerhgan Belediye başkanı Yousef Hatemi ve beraberindeki iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet Rize'ye ziyarette bulundu.

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(1).jpg

Ziyaretleri kapsamında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı da makamında ziyaret eden İran İslam Cumhuriyeti Maku şehri Valisi Şahin Alizadeh ve beraberindeki heyet, Rize sahil dolgu alanında yapılması planlanan ‘Sahil Külliyesi Projesi’yle ilgili bilgi aldı. Rize’nin ekonomik ve kültürel yapısıyla bilgiler alan heyet, sahil dolgu alanında içerisinde sosyal yaşam alanları ve caminin bulunduğu ‘Sahil Külliyesi Projesi’’ne yakın ilgi gösterdiler. Başkan Kasap’tan projeyle ilgili bilgiler alan heyet, külliyenin topluma faydalı ve turizmi geliştirecek bir proje olduğunu dile getirdiler.

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(4).jpg

Başkan Kasap açıklamasında, “Sizleri burada ağırlamaktan bizlerde mutlu olduk. İki kardeş ülkenin şehirlerinde yönetici olarak görev yapan kişiler olarak bir arada bulunmak çok güzel bir duygu. Yeni göreve gelmiş bir belediye başkanı olarak ortaya koyacağımız projeler ile Rize inşallah ileriye dönük daha ön plana çıkan bir şehir olacak. Ovit Tüneli ve Lojistik merkezin hayata geçmesi ile birlikte ilimiz lojistik merkez haline gelecek. Rize, geçimini genellikle Çay ile sağlayan bir şehirdir. Türkiye’deki çay tarımının büyük bir bölümü ilimizde yapılmaktadır. Alternatif geçim kaynağı olarak da ilimizde turizme yönelinmektedir. Bu manada iki kardeş ülke ve şehir arasında iş ortaklıkları oluşabilir. Büyük projelerimizden bir tanesi ‘Sahil Külliye Projesi’ dediğimiz dolgu alanında yapmayı hedeflediğimiz projemizdir. Projemiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da desteklenmektedir. Şuan ki aşamada projemizin masa başı çalışmaları yapılmaktadır. Projeyi belediye olarak takip edeceğiz fakat maliyeti yüksek olduğu için bir vakıf kurarak projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(2).jpg

Maku şehri Valisi Şahin Alizadeh, ‘Sahil Külliye Projesi’’ni beğendiklerini belirterek, “Bu gün burada kardeş ülke topraklarına bulunmaktan dolayı memnuniyetimizi dile getiriyoruz. Bu dostluk ve kardeşlik komşuluk ilişkilerimiz sadece bugün ile sınırlı bir süreç değildir. Yıllar öncesine dayanmaktadır. Bu çerçevede heyetimizde bulunan sanayicilerimizle ve iş adamlarımızla sizleri tanımak, sizlerle kaynaşmak için buradayız. Burada en güzel şekilde ağırlanmaktan dolayı şahsınıza ve ekibinize teşekkür ediyoruz. Projeleriniz gerçekten çok etkileyici ve birbirinden güzel çalışmalarınız var. Projelerinizin hayata geçmesi yolunda karşılıklı ilişkiler içerisinde yatırımlar yapabiliriz. Belediyeler arası bu tür diyalogların gelişmesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasına bizler de önem veriyoruz" dedi.

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(3).jpg

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(5).jpg

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(6).jpg

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(7).jpg

iran-heyetinden-rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasap’a-makamda-ziyaret--(8).jpg