İran'dan Türkiye'ye; Rezil Olacaksınız!

İran'dan Türkiye'ye; Rezil Olacaksınız!
İranlı Ayetullah Mekarim Şirazi, Suriye krizi için Türkiye'yi suçladı ve "Tarihte rezil rüsva olacaksınız" diye konuştu.

Suriye halkının kendi kaderini kendisi belirlemesi gerektiğini kaydeden Ayetullah Mekarim Şirazi, Türkiye'ye Suriye politikası nedeniyle adeta ateş püskürdü.

İranlı Ayetullah Mekarim Şirazi, Suriye nedeniyle Türkiye'yi sert dille eleştirirken Türk yetkililerine hitaben "Sizler gaspçı İsrail ile ele vermişsiniz, masum insanları katletmek için Suriye'ye terörist gönderiyorsunuz ve bu yüzden tarihte rezil rüsva olacaksınız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN DOSYASI HEPSİNDEN KARA"

İranlı Ayetullah Mekarim Şirazi, Suriye nedeniyle Türkiye'ye ağır eleştiriler yöneltirken 'Suriye macerasına müdahale eden ülkelerin arasında Türkiye'nin dosyası hepsinden daha kara olduğunu' öne sürdü.

SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR DA ELEŞTİRİLERDEN NASİPLENDİ

Mekarim Şirazi, Suriye sorununun ancak Suriye halkının eli ile çözümlenebileceğini savundu. Ayetullah Mekarim Şirazi, İran medyasınca yansıtılan eleştirilerinde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın, Batılı devletlerle işbirliği yaparak Suriye'de kaos oluşturmamaları gerektiğini ifade etti.