İş Bekleyen Çay Eksperleri Bu Haber Sizin İçin

İş Bekleyen Çay Eksperleri Bu Haber Sizin İçin
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 100 dolayında boşta kalan mevsimlik işçi çay eksperi alımı için İşkur aracılığıyla 1 hafta içinde yeniden işçi alımına çıkıyor.

Edinilen bilgiye göre, ÇAYKUR’un 3500 mevsimlik işçi alımlarında Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun için toplamda alımını yapacağı Meslek Yüksekokulu Çay Eksperliği bölümü mezunu 350 çay eksperi kadrosu için yeterli sayıda başvuru olmayınca, Çaykur, İşkur aracılığıyla 4 ildeki 100 dolayındaki çay eksperi eksiğini gidermek için ikamet şartı aranmaksızın KPSS şartı ile Türkiye Geneli iş ilanına çıkıyor. İşkur yönetmeliğine göre Türkiye geneli iş başvurularının 1 hafta içinde başlayacağı bilgisine ulaşıldı. Türkiye geneli çay eksperi başvurularında da yine KPSS şartı aranacak.

Çaykur, Türkiye geneli KPSS ile 100 dolayındaki çay eksperi ihtiyacının tamamını karşılayamazsa bu kez kalan sayı kadar Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde ikamet etmek şartı ile 4 il için KPSS şartı aranmaksızın çay eksperi ihtiyacı için yeniden işçi alımına çıkacak. Bu şekildeki işçi alımı yapıldığı taktirde alınacak çay eksperi kadar başvuru olmaması halinde tüm çay eksperleri işe alınacak, şayet başvuru sayısı alım yapılacak sayının üzerine çıkarsa işçiler arasında kura çekimi yapılması bekleniliyor.