İspanyol ve Çek Öğrenciler Güneysu'da

İspanyol ve Çek Öğrenciler Güneysu'da
İspanya'nın Instıtuto De Enseñanza ve Çek Cumhuriyeti’nden Základní Rohatec okulu temsilcileri, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’i makamında ziyaret etti.

Güneysu Yavuz Selim Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Bölgesel Ortaklıklar Projesi" ilk programı Rize’nin Güneysu ilçesinde başladı. 4-9 Aralık 2012 tarihleri arasında ilk toplantısı Güneysu’ da gerçekleşen projenin ortakları İspanya’dan Instıtuto De Enseñanza ve Çek Cumhuriyeti’nden Základní Rohatec okulları temsilcileri Güneysu ilçesine gelerek proje ortağı Güneysu Yavuz Selim Lisesi ile çalışmalarına başladı.

Projenin ilk yılında sağlıklı yaşamanın kuralları ve spor yapmanın önemi işleniyor. Spor yapmayan, ve genel olarak fast-food tarzı sağlıksız yiyecekler ile beslenen günümüz gençlerinin ileride kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere değişik ciddi rahatsızlıklara yakalanacakları gerçeğini öğrencilere anlatılıyor. Ayrıca spor yapma alışkanlığı kazandırmak üzerine hazırlanmış olan projenin 1. yılında sağlıklı beslenme teması üzerine de durulacak. 2. yıl ise spor alışkanlığı kazandırmak üzerine faaliyetler gerçekleştirilecek. Proje sonunda sağlıklı yemek ve spor üzerine kitap basılarak projeden olabildiğince fazla kişinin yararlanması sağlanması amaçlanıyor.

İki yıl sürecek olan projede 2013 yılının Mayıs ayında İspanya’nın Murcia şehrinde, 2013 Ekim ayında ise Çek Cumhuriyeti’ nin Rohatec şehrinde toplantılar yapılarak eğitimler devm edecek. İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nde Yapılacak olan toplantılara Güneysu Yavuz Selim Lisesinden 8 öğretmen ve 4 öğrenci ile katılacak.

ispanyol-ve-cek-ogrenciler-guneysuda-2.jpg

Proje kapsamında Güneysu’da bulunan İspanyol ve Çek Cumhuriyeti’nden öğretmenler Güneysu Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretinde kendilerini Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder karşıladı. Misafirler beraberinde ilçe milli eğitim müdürü Adem Külünk ve Yavuz Selim Lisesi Müdürü İlker Etlik eşlik etti. Misafirler Belediye Başkanı Ahmet Minder’le bir süre sohbet ederek projenin amaçlarını ve yaralarını kendisine anlattılar. Başkan Minder ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlere Güneysu ilçesinin fotoğrafını ve Rize Çayı hediye etti. Misafirler gördükleri ilgiden mutlu olduklarını belirterek Rize’de bulunmaktan ötürü keyifli olduklarını ifade ettiler.

İspanyol ve Çek Cumhuryeti’nden gelen öğrenci ve öğretmenler 9 Aralık’ta Güneysu’dan ayrılarak ülkelerine gidecekler.

ispanyol-ve-cek-ogrenciler-guneysuda-3.jpg

ispanyol-ve-cek-ogrenciler-guneysuda-4.jpg