İsrail'in Gazze Saldırısı Rize'de Protesto Edildi

İsrail'in Gazze Saldırısı Rize'de Protesto Edildi
Rize'de, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırı protesto edildi.

Rize’de, Saadet Partisi (SP) tarafından düzenlenen gösteri ile İsrail protesto edildi. Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi Rize İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Ramazan Bursa, İsrail yönetiminin bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın olduğunu belirterek, ''İsrail'in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye'ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmektedir. Buraları ele geçirmek için her türlü yönteme başvurmaktadır'' diye konuştu. Bursa, İsrail'in Kurban Bayramı öncesi Sudan'a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesinin, yeni saldırılar için cesaret bulmasına neden olduğunu ileri sürdü.

israilin-gazze-saldirisi-rizede-protesto-edildi-1.jpg

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırı, Rize’de öğle namazı çıkışı SP’liler tarafından protesto edildi. Şeyh Camii’nden çıkan vatandaşlar ve partililer, Atatürk Anıtı önünde “Bekle bizi İsrail, beklemediğin her yerde” yazılı pankartın önünde toplandılar. İsrail tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Hamas’ın komutanlarından Ahmed el-Caberi için okunan duanın ardından basın açıklaması yapan SP İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bursa, “Kurulduğu günden bu yana Filistinli Müslümanları katliam ve zulme maruz bırakan işgalci Siyonist İsrail yine azıttı. Gazze'ye bomba yağmuru başlatan Siyonistler, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi şehit etti. Saldırıda Hamas komutanlarından Ahmed el-Caberi Hakk’ın rahmetine kavuştu. 8 milyonluk Siyonist İsrail, önceki akşam 1,5 milyarlık İslam dünyasının gözlerinin içine baka baka Filistin'de yeni bir katliama imza attı ve katliam aralıksız devam etmekte. Ümmet yine bir sınavı kaybetmek üzere” dedi.

ramazan-bursa.20121117145722.jpgBursa, şöyle devam etti: ''Bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletler'i (BM) göreve çağırmak acizliktir. BM'nin, İsrail'e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonraki süreçte de BM'den İsrail'e karşı bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri İsrail ile tüm ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerini kesmelidir. Vakit kaybetmeden Türkiye'nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinden bir barış gücü oluşturmalı ve Filistin'e konuşlandırılmalıdır. Bu güç, İsrail'in her saldırısına misliyle karşılık verecek bir teçhizat ile donatılmalıdır.''

Bursa’nın açıklaması, atılan sloganlar ile sık sık kesildi. Atılan sloganlarda İsrail’e lanet yağarken, bir slogan ise dikkat çekti. Gençler “Mehmetçik Gazze’ye” diye bağırdı. Eylem ve basın açıklaması, atılan sloganlar ile son buldu.

israilin-gazze-saldirisi-rizede-protesto-edildi-2.jpg