İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Rize’de Artroskopi yapacak

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Rize’de Artroskopi yapacak
Omuz cerrahisinde ülkemizin önde gelen Ortopedi uzmanlarından olan Prof. Dr. Nuri Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir hastanın omuz artroskopisi işlemini gerçekleştirecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz tarafından her iki üniversite arasında ikili iş birliği geliştirmek amacıyla Rize'ye davet edilen Prof. Dr. Nuri Aydın, ziyareti sırasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir hastaya artroskopi işlemi yapıp omuz cerrahisi alanında deneyim ve bilgi birikimlerini hastane doktorlarıyla paylaşacak.

Prof. Dr. Nuri Aydın’ın ekibinde, RTEÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sabri Balık ve Dr. Suat Şahin yer alacak.

Prof. Dr. Nuri Aydın Kimdir?

Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki öğrencilik döneminde ABD’de Yale ve Pittsburgh Üniversitelerinde staj ve İngiltere’de lisan eğitim programlarına katıldı. Harvard Üniversitesi’nde intern dönemini tamamladı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda tıpta uzmanlık eğitimini tamamladı. 2012 yılında ‘Doçent’ unvanı aldı. 2013 yılında Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği’nin (SECEC) ‘Intra-European Travelling Fellowship’ eğitim bursunu almaya hak kazandı. 2016 yılında Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisi (AAOS) tarafından verilen AAOS International Surgical Skills Scholarship bursunu kazandı. 2020 yılında da aynı kuruluş tarafından verilen “Gelişen Lider Ödülü”ne (Emerging Leaders Scholarship Award) layık görüldü.

Halen Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Nuri Aydın; daha önce Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği (SECEC) Doğu Avrupa Bölgesi Komite Üyeliği, Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (SICOT) Omuz Cerrahisi Kurul Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

2017 yılında “Profesör” unvanı alan Prof. Dr. Aydın’ın çok sayıda uluslararası yayını ve yürütmekte olduğu bilimsel projeleri bulunmaktadır.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Transfüzyon komitesi üyeliği, İÜ Rektörlüğü’ne bağlı Özel Öğrenci Komisyonu Üyeliği, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı ve Gelir İdaresi Süreç Yöneticiliği görevlerini de yürütmüş olan Prof. Dr. Nuri Aydın; ayrıca İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur. Mütevelli Heyeti Başkanı olarak 2020 yılında faaliyetlerine başlayan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı’nın kuruluş çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Nuri Aydın, halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2018 tarihinden itibaren Kurucu Rektör olarak atandığı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne 2022 yılında yeniden atanmıştır.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum