İstanbul’un Gecekondusuna Rize’den Rakip Çıktı: Karkondu

İstanbul’un Gecekondusuna Rize’den Rakip Çıktı: Karkondu
Rize’de yağan kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar ilginç kardan adamlar oluştururken, Ahmet Malkoç adlı vatandaşın yaptığı ve gecekonduyu andıran kardan evi “karkondu”su ise büyük ilgi gördü.

Tophane Mahallesinde kardan ev yaparak aydınlatmasını da sağlayan Ahmet Malkoç, karkondusunun içinde çayını mahalleli ile birlikte yudumladı.  Malkoç, karkondusunun hemen yanıbaşında ise nöbetçi olarak bir de kardan adam yaptı.

Rize Merkez Tophane Mahallesi Canavar Düdüğü Mevkiinde kardan ev yaparak adını karkondu koyan Ahmet Malkoç, yakındaki şantiyeden kabloyla elektrik çektiği karkondusu’na semaver, masa ve tabure koyarak mahalleliye çay ikramında bulundu.

Çocuklara eski günleri hatırlatmak istediğinden 4 saatte karkonduyu yaptığını ifade eden Malkoç, karkondunun yetişkinler ve mahalleli tarafından da büyük ilgi gördüğünü ve karkonduya misafir olanların bu anı hatıralarda yaşatmak için bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiklerini kaydetti.

Gecekonduyu andıran karkondusunun yanı başında zabıtalar gelince haber versin diye kardan adamı nöbet tutsun diye yaptıklarını ifade eden Malkoç, zabıtalar gelince kardan adam bize haber verecek esprisinde bulundu.

kardan-ev-karkondu-rize-(4).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(11).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(13).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(9).jpg

kardan-ev-karkondu-rize-(1).jpg

kardan-ev-karkondu-rize-(3).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(2).jpg

kardan-ev-karkondu-rize-(6).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(7).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(8).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(10).jpg

kardan-ev-karkondu-rize-(12).jpgkardan-ev-karkondu-rize-(5)-001.jpg