İşte Rize Şehir Merkezi

İşte Rize Şehir Merkezi
Burası turizm kenti olmaya aday olan Rize… İşte şehir merkezinin otobüs terminaline döndüğü Rize meydanı…

Rize Valiliği tarafından Rize’nin turizm şehri olmasına yönelik çalışmalar göz doldururken Rize şehir meydanında yaşanan bu görüntüler turizm kenti olmayan aday bir şehre yakışmayacak türden…

Otopark sıkıntısının had safhaya ulaştığı Rize’de yaz aylarının başlamasıyla beraber turist kafilelerini taşıyan otobüsler de şehirde sıkça boy göstermeye başladı. Birçok turist otobüslerinin özellikle Rize’deki Ziraat Çay Bahçesine çıkamaması veya ilgili alanda park sorunu yaşanması dolayısıyla bu otobüsler otopark sorunu yaşayan Rize’de şehrin göbeğinde park etmeye başladı. Otoparkların yetersiz kalması dolayısıyla sahil dolgu alanına da yönlendirilmeyen turist otobüslerinin Rize şehir merkezine park etmesiyle şehir merkezi otobüs terminaline döndü.

Turizm şehri olmak isteyen Rize’de şayet turist otobüsleri için yer temin edilmezse veya sahil dolgu alanına yönlendirilmezse ne kadar doğru olduğu bilinmeyen bu görüntüler yaz ayları boyunca Rize’de sıkça görülecek. Öte yandan bu sorunu çözmek ilgililer için fazla zor olmayacak olsa gerek.

İşte Rize şehir merkezinin otobüs terminaline döndüğünü gösteren o fotoğraflar:

otobus-1.20130607225428.jpg

otobus-2.20130607225438.jpg