İşte TÜMSİAD İftarı - VİDEO İZLE

İşte TÜMSİAD İftarı - VİDEO İZLE
TÜMSİAD Rize Şubesi’nin geleneksel iftar programı yoğun katılımla gerçekleşti.

TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından düzenlenen 6. Geleneksel İftar yemeğine TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ile Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı ile AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil de katıldı.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(17).jpg

Yemeğe ayrıca, Rize Vali Vekili Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Jand. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Baro Başkanı Av. Yunus Çoruh, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, siyasiler, işadamları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(12).jpg

Program sonunda ise TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından düzenlenen KOSGEB destekli girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere başarı sertifikaları verildi. İftar programına katılan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, kısa süre içerisinde Rize’ye 3. ziyaretini gerçekleştirmiş oldu. TÜMSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Vahit Alemdaroğlu’nun annesinin vefatı üzerine önceki hafta taziye ziyaretine gelen Genel Başkan Sert ayrıca TÜMSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mevlana Karali’nin kızının düğün törenine de katılmak üzere de geçtiğimiz günlerde Rize’ye gelmişti.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(20).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(2).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(7).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(1).jpg

İftar yemeği ve programını organize eden TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, misafirlerine yönelik gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, TÜMSİAD’ın 2005 yılında “Yerel Değerlerden Küresel Liderliğe” sloganıyla yola çıktığını kaydederek henüz 10 yılını doldurmamış TÜMSİAD’ın Türkiye’de 56 şubesi, Yurtdışında 47 temsilcilik, 8 çözüm ortağı ve 15 bine yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük işadamları derneği olduğunu ifade etti.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(29).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(16).20130718165704.jpg

TÜMSİAD’ın 2010-2011-2012 yıllarında AB Kobi Haftası Etkinlikleri çerçevesinde ülkemizi Avrupa’da 37 ülke arasında birincilik kürsüsüne çıkardığını sözlerine ekleyen Başkan Fil konuşmasını şöyle sürdürdü:2010 yılında Dünya Verimlilik Oscarı, Genel Başkanımız Dr. Hasan Sert Beye verilmiştir. TÜMSİAD Rize Şubesi olarak KOSGEB’le ortaklaşa 4 kez Girişimcilik Eğitimi, üyelerimize ücretsiz 16 proje yapıldı ve kabul edildi. Sosyal sorumluluk çerçevesinde Valilik, Kızılay, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü gibi kurumlarla çeşitli programlar ve projeler gerçekleştirdik. Sosyal sorumluluk çerçevesinde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağımızı belirtmek ister; bu duygu ve düşüncelerle düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(5).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(21).jpg

Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı ise yaptığı konuşmada böyle bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken vatandaşlarımızın Ramazan Ayını tebrik etti.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(18).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(3).jpg

Türkiye’nin önemli bir gelişim süreci yaşadığını ve hergeçen bün büyümeye devam ettiğini ifade eden Dr. Hasan Sert, bunda herkesin katkısı olduğunu belirtti. Türkiye’nin önemli bir noktada olduğunu ve dünyadaki 206 ülke arasında büyük bir yarış oluştuğunu kaydeden Sert, bu yarış içerisinde önde olanlar olduğu gibi arkada kalanlarında olduğunu kaydetti.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(19).jpg

Gezi parkı olaylarına değinen TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Ülkemizde tatsız olayların yaşandığını ancak bu olayların sadece Türkiye’ye has olaylar olmadığını Türkiye’nin gelişmesini büyümesini birlik beraberliğini istemeyenlerin yapmış olduğu olaylar olduğunu kaydetti. Bu tür eylemler içerisinde olanlara karşılık Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmayacak şekilde bunu tüm ülkeye göstermesi gerektiğini sözlerine ekleyen Sert, “Eğer biz bu birlik ve beraberliğimizi bozmazsak, cemaatçilik, particilik yapmaksızın Türkiye’nin yüzyıl sonra yakalamış olduğu bu fırsatı heba etmemesi lazım. Türkiye bu günleri kolay kazanmadı kolayca heba etmemesi lazım. Birlik ve beraberliğimizi en az 10 yıl daha devam ettirebilirsek bundan sonra rüzgar nereden eserse essin çok fazla önemi olmayacaktır.. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(22).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(4).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(6).jpg

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında “2004 yılında Rize’ye geldiğinde sağ tarafta bir tek yeni kurulan MÜSİAD’ın var olduğunu ancak geçen süre içerisinde insanların işlerine sosyal aktivitelerine yön veren birçok STK kurulmuş bunlardan bir tanesi de TÜMSİAD’dır ve ben 2004’ten bugüne Rize’de çok ciddi gelişme gösteren STK yöneticilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(23).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(8).jpg

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise programda yaptığı konuşmada, “TÜMSİAD çatısı altında gerçekleşen bu iftar yemeğinde sizlerle bir arada bulunmaktan memnunum. Her yönüyle ortaya koyduğu gayreti ve başarısıyla kısa sürede Rize kamuoyunda kendisinden çokca söz ettiren TÜMSİAD’ımızın başarılı şube başkanımız ile tüm heyetini de böylesine güzide bir topluluğu bir araya getirme başarısını ortaya koyduğu için de tebrik ediyorum.” dedi.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(24).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(10).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(9).20130718165344.jpg

Hak ve batıl mücadelesinin Hz. Adem’den beri hep süregeldiğini kaydeden Karal, bunun kıyamete kadar da böyle devam edeceğini ve önemli olanın kısa dünya hayatı içerisinde hak safhında yer alabilmek olduğunu belirtti. Gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşanan bazı olumsuz gelişmelerin hak cephesinde yer alanların gayretli çalışmalarıyla başarıya ulaşamayacağına inandığını sözlerine ekleyen Karal, konuşmasını “TÜMSİAD’ımız da ülkemizde haktan, doğrudan ve demokrasiden yana tavrını koymuş. Kınayıcının kınamasına aldırış etmeden her zaman bildiği doğruları açıkca ve mertçe söylemesini bilen çok değerli güzide sivil toplum kuruluşlarımızdan bir tanesi olmuştur. Ben, çıktıkları bu başarılı yolda kendilerine Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. Ülkemizin daha demokratik bir ülke olması konusunda daha çağdaş, daha yaşanabilir ülke olma konusunda gösterecekleri ortaya koyacakları katkılar dolayısıyla şimdiden teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşerilerime içerisinde bulunduğumuz rahmet ve mağfiret ayında birlik, beraberliğimizin dostluğumuzun kardeşliğin daha da pekişmesi duygu ve ve düşüncesiyle hepinizi selamlıyorum.” şeklinde sonlandırdı.

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(13).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(14).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(15).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(11).20130718165804.jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(25).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(26).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(27).jpg

tumsiad-rize-subesinin-iftari-(28).jpg