“İstiklal Marşını Güzel Okuma” Yarışmasında Kazandıkları Ödülü Yeşilay ile Darülaceze’ye Bağışladılar

“İstiklal Marşını Güzel Okuma” Yarışmasında Kazandıkları Ödülü Yeşilay ile Darülaceze’ye Bağışladılar
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif’i anma etkinlikleri kapsamında Rize’de ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen “İstiklal Marşını Güzel Okuma” yarışmasında il birincisi olan öğrenciler anlamlı bir davranışta bulundular.

İlkokullar arasında düzenlenen yarışmada 1. olan Çay İlkokulu öğrencisi Ali Karakan kendisine verilen ödülü Yeşilay’a bağışlarken; ortaokullar arasında düzenlenen yarışmada 1. olan Çay Ortaokulu öğrencisi Erol Kayra Sırtkaya kendisine verilen ödülü Darülaceze’ye bağışladı.

İstiklal Marşını Güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, “Zor şartlar altında kaleme alan İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoy hiçbir karşılık beklemeksizin bu şiiri milletimize bağışlamışken biz sadece okuduğumuz için bir ödül kabul edemeyiz” diyerek ödüllerini bağışta bulunduklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender’in katılımıyla Yeşilay Rize Şubesinde yapılan törende öğrenciler bağışta bulundukları ödüllerinin dekontlarını basınla paylaştı. Öğrencilerin hassasiyetlerinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Koçak’a Yeşilay Rize Şubesi Başkanı Selim Kandemir tarafından plaket takdim edildi.

istiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(2).jpgistiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(3).jpgistiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(1).jpgistiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(4).jpgistiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(8).jpgistiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(9).jpgistiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(6).jpgistiklal-marsini-guzel-okuma-yarismasinda-kazandiklari-odulu-yesilay-ile-darulaceze’ye-bagisladilar-(11).jpg