İtalyan Ve Rizeli Öğrenciler Ortak Projede Buluştu

İtalyan Ve Rizeli Öğrenciler Ortak Projede Buluştu
Rize’nin Yiğitler Köyü’ndeki Mehmet Akif Ersoy Lisesi ile İtalya’nın Milano kenti Bormio kasabasındaki Istıttuto Lisesi öğrencileri ortaklaşa olarak “Sağlıklı Avrupa İçin” adlı projesini hazırladı.

Proje kapsamında Yiğitler köyüne gelen 10 kız öğrenci ile 2 bayan öğretmen okulda sağlıklı beslenme, sağlıklı spor aktiviteleri ile sağlıklı yaşam konusunda proje hazırlığına başladı. 10 gün boyunca sürecek proje kapsamında İtalyan öğretmen ve öğrenciler köyde liseli arkadaşlarının evlerinde misafir olarak kalacak, bölgede araştırma yapacak. Proje kapsamında Taşköprü Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri de 2013 yılının Mayıs ayında İtalya’ya gidecek.

italyan-ve-rizeli-ogrenciler-ortak-projede-bulustu-1.jpg

Taşköprü Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürü Adnan Yığcı, sağlıklı Avrupa hazırladıkları projeyi İtalyan lisesi ile ortak yürüttüklerini belirterek amaçlarının Avrupa’da sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyleyerek, “Sağlıklı beslenme ve sağlıklı spor aktiviteleri dahil sağlıklı yaşam için her şeyi gözden geçiriyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar sonucunda ortak bir bildiri yayınlayacağız. Her ne kadar projenin amacı sağlıklı yaşam olsa da iki ülke arasında karşılıklı kültür değişimi yapılıyor.” dedi.
Istıttuto Lisesi öğretmeni Iole Deı Cas, “Öncelikle hedefimiz Türk ve İtalyan öğrencilerinin kaynaşmasıdır. Biz ne kadar Avrupa ülkeleri olsak ta kültür ve alışkanlıklarımız farklı. Bunları öğrenmek istiyoruz. Aynı zamanda İtalya ve Türkiye’de sağlıklı yaşam için özellikle gençlerin bilgilendirilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

italyan-ve-rizeli-ogrenciler-ortak-projede-bulustu-2.jpg

italyan-ve-rizeli-ogrenciler-ortak-projede-bulustu-4.jpg

italyan-ve-rizeli-ogrenciler-ortak-projede-bulustu-3.jpg