İtfaiye Seminerlerine devam

İtfaiye Seminerlerine devam
Rize Belediyesi İtfaiye müdürlüğünden kurum ve kuruluşlara yangınla mücadele seminerleri veriliyor.

Rize’de bulunan İlköğretim okullarına uygulamalı  eğitim veren İtfaiye teşkilatı bunun yanı sıra Emniyet Müdürlüğü Çevik Şube personelinin de Yangın Güvenlik Eğitimini tamamladı. 21 polis memurunun katıldığı seminerin katılım belgeleri itfaiye Müdürü Uğur Minder tarafından takdim edildi.

a.20091006140220..jpg

Modern ekipmanlarıyla ilköğretim okullarını gezen İtfaiye teşkilatı seminer veriyor. Ekipmanlar hakkında teknik bilgilerin verildiği eğitimlerde gerekli donanımın kullanılması da uygulamalı olarak anlatılıyor. 

itfaiye-3.jpg

Çay ilköğretim okulunda gerçekleşen seminerde öğretmen ve öğrencilere Rize Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Metin KILIÇ tarafından yangın hakkında bilgiler verildi. Daha sonra tüp yangını ve akaryakıt yangınının nasıl söndürüleceği ve olası bir yangınla karşı karşıya kalındığında neler yapılabileceği hazırlanan tatbikatla gösterildi.

Yangın tatbikatının ardından İtfaiye müdürlüğü bünyesinde kurulan kurtarma timinin nefes kesen gösterileri izlendi. Öğrencilerinde katıldığı gösterilere ilgi yoğundu.

ass.jpg

Uygulama sonunda öğrencilere İtfaiye Müdürlüğünün hazırlamış olduğu el broşürleri dağıtıldı. Tatbikat gösterileri gerçeği aratmazken öğrenciler “biz yangın ve kurtarma ile ilgili yapılacakları burada uygulamalı olarak yaşadık. Gerçekmiş gibi sahneler oluştu. Bunu hayatımız boyunca unutmamız mümkün değil. Bize bu ortamı sağlayan tüm büyüklerimize teşekkür ederiz” dediler.

as.jpg