Jeotermal Enerji İçin Rize'de Toplandılar

Jeotermal Enerji İçin Rize'de Toplandılar
Karadeniz'de yayla turizmi ile termal turizmi birlikte yapılanıyor... Jeotermal enerjinin verimli bir şekilde kullanımı ile bu hususta atılması gereken adımların ele alacağı toplantı Rize'de başladı.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğince düzenlenen, Yenilenebilen Enerjinin Meyve, Sebze ve Tıbbı Bitkilerin Kurutulmasında Kullanılma Olanakları ile Karadeniz’de Doğa, Yayla ve Termal Turizm Paneli, Rize'nin İkizdere ilçesinde toplandı. Toplantıya birliğe üye toplam 89 belediye başkanı katılıyor.

Toplantıda son günlerde önemi giderek artan jeotermal enerjinin verimli bir şekilde kullanımı ile bu hususta atılması gereken adımlar ele alınacak. Jeotermal enerji hususunda yaşanılan sıkıntılara çözümler aranacak ve yayla turizmine jeotermal turizmin de eklenmesi konusunu ele alınacak. Toplantıda ayrıca, jeotermal kaynaklarla ilgili kanunlarda değişiklik yapılması konuları görüşülecek.

jeotermal-enerji-toplantisi-rizede.20121005232516.jpg

Panelin açılış konuşmasını yapan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci’nin ardından söz alan ve Rize’nin jeotermal ve yaylalar konusundaki özeline değinen Vali Çakır, “Ülkemizde son on yıl içerisinde jeotermalin geniş bir sektör olarak farklı alanlarda önemli rol aldığını memnuniyetle görüyoruz. Öncelikle bu konuyu ele alan Kültür ve Turizm Bakanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Buradaki Yenilenebilen Enerjinin Meyve, Sebze ve Tıbbı Bitkilerin Kurutulmasında Kullanılma Olanakları ile Karadeniz’de Doğa, Yayla ve Termal Turizm Panelinin sonucunda inanıyorum ki birçok anlamda hayatımıza girdiğinin örneklerini katılımcılarda görmüş olacaktır” dedi.

nurullah-cakir-jeotermal-enerji-toplantisi-rize.jpg

Yenilenebilen Enerjinin Meyve, Sebze ve Tıbbı Bitkilerin Kurutulmasında Kullanılma Olanakları ile Karadeniz’de Doğa, Yayla ve Termal Turizm Panelinin İlimizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakır, tüm katılımcılara ve Birlik Dönem Başkanı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye teşekkür ederek sözlerini tamamladı.