Kaçkarlar'da Yürürken Düşen Genç Yaralandı

Kaçkarlar'da Yürürken Düşen Genç Yaralandı
Rize'deki Kaçkarlar'ın eteklerinde yürüyüş yaparken kayalık bir alana düşen genç, yaralandı.

Ardeşen ilçesinde yapılan ve dün sona eren Off-Road oyunlarını izlemek için ailesiyle Rize'ye geldiği belirtilen Armağan Kar (16), yarışların tamamlanması sonrası Çamlıhemşin ilçesine geçerek yakınlarının da aralarında olduğu bir grup ile Kaçkar dağ silsilesi eteklerindeki Avusor yaylasında yürüyüşe başladı.

Yürüyüşte, dün akşam saatlerinde dengesini kaybederek kayalık bir alana düşen Armağan Kar, yaralandı. Kar'ın yanındaki kişilerin cep telefonu ile durumu bildirmesinin ardından olay yerine karayolu bulunmadığı için ulaşılamaması nedeniyle Kar'ın hastaneye kaldırılması için Trabzon'dan ambulans helikopter istendi. Bu sırada Ayder Sağlık Ocağı'nda görevli ''112 Acil'' görevlileri ile Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE) de bölgeye hareket etti.

Bölgeye daha önce ulaşan ambulans helikopter sis ve havanın kararması yüzünden hastanın tam yerinin koordinatlarını belirleyemediği için iniş yapamayınca Kar'ı alamayıp geri dönmek zorunda kaldı.

Armağan Kar, bir süre ambulanslarla ilerledikten sonra yol olmadığı için yürümek durumunda kalan 112 Acil ve UMKE görevlilerince bulunduğu yerden sedyeye alınarak ambulansa taşındı.

Ambulansla gece saatlerinde Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

3.20120716114340.jpg

1.20120716114352.jpg