Kadın Bakanın Yazıcı Öfkesi ! Yazıcı Atadını, Yazıcı’yı Ziyaretinden 2 Gün Sonra Görevden Alındı

Kadın Bakanın Yazıcı Öfkesi ! Yazıcı Atadını, Yazıcı’yı Ziyaretinden 2 Gün Sonra Görevden Alındı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevinde bulunduğu dönemde Strateji Geliştirme Başkanlığına atadığı Fatih İslam Karaoğlu, Yazıcı’yı TBMM’de ziyaret ettikten 2 gün sonra görevinden alındı.

12 Haziran 2011 günü yapılan genel seçimlerde Rize Milletvekili seçilerek tekrar Parlamentoya giren Hayati Yazıcı, 61. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Yazıcı, Bakanlığı döneminde aynı zamanda Çayelili hemşehrisi olan Fatih İslam Karaoğlu’nu Bakanlık Müşavirliği görevinden 24 Kasım 2012 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına atadı.

Yaklaşık 7 yıldır bu görevi sürdüren Karaoğlu, yeni sistemin ilk kabinesindeki iki kadın bakandan birisi olan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından görevden alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalanan görevden alma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karaoğlu’nun kendisini yıllar önce bu göreve atayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’ya 16 Ocak'ta TBMM'de ziyarette bulundu. Mecliste gerçekleşen bu ziyaretten 2 gün sonra Karaoğlu'nun görevden alınması dikkat çekerken, bu durum Rize kamuoyunca “Kadın Bakanın Yazıcı öfkesi” olarak değerlendirildi.

Öte yandan Karaoğlu’nun yerine Strateji Geliştirme Başkanlığına Devlet Selim Paslı getirildi.

fatih-islam-karaoglu-hayati-yaziciyi-ziyaret-ettikten-2-gun-sonra-gorevden-alindi.jpg