'Kadına Şiddetin Derin 100'ü'nü Sergilediler

'Kadına Şiddetin Derin 100'ü'nü Sergilediler
Rize'de ilköğretim arkadaşı küçük yaşta evlenen ve yakın çevresinde şiddete tanık olan lise öğrencisi, arkadaşları ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde fotoğraf sergisi açtı.

Rize Çayeli Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Ebru Kansız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına şiddeti ve küçük yaşta evliliklere dikkat çekmek için 11 arkadaşı ile bir araya gelerek bir proje oluşturduklarını ve projeye 'Ekip Dil'imi' adını verdiklerini belirtti. 

Projenin hayata geçmesinde yaşadıklarının etkili olduğunu ifade eden Kansız, ''Küçük yaşta yakın çevremde kadına şiddete, ilkokul arkadaşımın evliliğine şahit oldum. Ben lise son sınıfta elime kalem defter alırken, o ilk çocuğunu bir iki ay içerisinde kucağına almaya hazırlanıyor. Bunlar beni çok etkiledi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapacağımız çalışma ile bu konulara dikkat çekmek istedik'' dedi. 

rizede-kadina-siddetin-derin-100u-fotograf-sergisi-1.jpg

Projeye, okulundan, Tema Vakfı Rize Temsilciliği, fotoğraf sanatçısı Harun Mavi ve ailesinden çok önemli destek geldiğini vurgulayan Kansız, şöyle devam etti: ''11 arkadaş yola çıktık. İki fotoğrafçı ile birlikte farklı mekanlarda çalışmalarımızı yaptık. Bir aylık çalışmanın sonunda 50 model ile 46 farklı fotoğrafı ortaya çıkardık. Modellerin hepsi kendi ailemizden. Annemiz babamız ve kardeşlerimiz gönüllü olarak bu projede yer aldı. Yaklaşık 3 bin 500 lira maliyet ile fotoğraf sergisini hazırladık.'' 

rizede-kadina-siddetin-derin-100u-fotograf-sergisi-2.jpg

Fotoğrafların çekimini yapan Bekir Topçu ile Emre Demirci ise çekimlerin çok zor olduğunu kaydederek, şunları ifade etti: ''Bir fotoğrafın çekimi için iki gün uğraştığımız oldu. Modellerin ailelerimizden olması bazen işimizi zorlaştırdı. Ancak işini önemini anlamaya başlayınca çok güzel çalışmalar ortaya çıktı. Şimdi fotoğraflara baktıkça çok kaliteli bir çalışma yaptığımızı daha iyi anlıyorum.'' 

Fotoğraf sergisi üç gün açık kalacak ve talep edilmesi halinde farklı yerlerde açılacak. 

rizede-kadina-siddetin-derin-100u-fotograf-sergisi-3.jpg

'Kadına Şiddetin Derin 100'ü' Fotoğraf Sergisinde Sergilenen 46 Adet Fotoğrafı Görmek İçin TIKLAYINIZ...