Kadıoğlu: AK Partili Kuzeninden Önce Adaylığı Açıklanınca Baskılara Dayanamamıştır

Kadıoğlu: AK Partili Kuzeninden Önce Adaylığı Açıklanınca Baskılara Dayanamamıştır
CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, Büyükköy Belde Belediye Başkan Adayı Mevlüt Çağıran'ın adaylıktan çekilmesinin nedeninin Çağıran'ın AK Parti'den aday adayı olan akrabalarından gelen baskı olduğunu savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, Büyükköy Belde Belediye Başkan Adayı Mevlüt Çağıran'ın geçmiş dönemde ilçe yönetimlerinde görev aldığını ve CHP'ye yakın olduğunu, ancak kuzeni Musa Çağıran'ın AK Parti'den aday adayı olması nedeniyle akrabalarının baskısı altında olduğundan adaylıktan çekildiğini savundu.

Mevlüt Çağıran, CHP Parti Meclisi tarafından Büyükköy Belde Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. Ancak Çağıran, aday gösterilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak AKP üyesi olduğunu ve CHP ile hiçbir bağlantısının olmadığını belirtmişti. Çağıran, açıklamasında ayrıca, adaylık sürecinin kendilerine karşı bir komplo olduğunu iddia etmişti.

Çağıran’ın sosyal medya paylaşımlarının ardından olay53 haber muhabirimiz CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu ile telefonda görüşerek adaylık sürecini ve Çağıran’ın açıklamalarını sordu. İlçe Başkanı Kadıoğlu, Büyükköy Beldesinde seçim kazanmalarının zor olduğunu ancak Mevlüt Çağıran'ın geçmişte ilçe yönetimlerinde görev aldığından Beldede Belediye Başkan Adayı olmak istediğini beyan etmesi üzerine kendisine bu görevi verdiklerini ve bu görüşmenin Çağıran’a ait restoranda gerçekleştiğini kaydetti.

Mevlüt Çağıran’dan gelen tekliften sonra Çağıran’ın ismini İl Başkanlığına bildirdiklerini kaydeden Kadıoğlu, Çağıran’ın CHP’den adaylığının AK Parti’nin adaylık açıklamasından önce açıklanması nedeniyle Çağıran’ın AK Parti’den aday adayı olan kuzeni ile akrabalarının baskısına dayanamayıp böyle bir açıklama yaptığını düşündüklerini kaydederek, “Mevlüt Çağıran'ın kuzeni AK Parti'den Büyükköy Belde Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Mevlüt Çağıran bizden AK Parti'nin adayını açıklamasının ardından kendi adaylığının açıklanmasını istedi. Ancak Partimiz, Parti Meclisi toplantısının ardından adaylığını açıkladı. Bunun üzerine Çağıran'ın akrabalarından baskı gördüğünü düşünüyoruz. O da bu baskılara dayanamayarak böyle bir açıklama yapmıştır. Kendi bilir” dedi.

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum