Kalender: Ahlaki ve Manevi Tahribatın İlacı Kur’an'dır

Kalender: Ahlaki ve Manevi Tahribatın İlacı Kur’an'dır
Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender, Dünya Hafızlar Haftası ile üç aylar ve Regaib Kandilini kutlayan bir mesaj yayımladı.

Türkiye ve Dünyada korkunç denilen boyuta ulaşan bir ahlaki tahribat yaşandığını ve bu tahribatın ilacının Kur'an olduğunu belirten Kalender, yayınladığı mesajda, Recep ayının ilk gününü Dünya Hafızlar günü ve o haftayı Hafızlar Haftası olarak ilan ettiklerini ifade ederek, “EHAD olarak, 4 yıl önce dünya Müslümanlarının teveccühünü Kur’an-a, manevi değerlere ve hafızlığa çekmek için, üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk gününü Dünya Hafızlar günü ve o haftayı Hafızlar Haftası olarak ilan etmiştik.  Malumunuz olduğu üzere üç ayların içerisindeyiz. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Üç ayları, Regaib kandilleri ve Dünya Hafızlar Günü ve Haftası mübarek olsun. Üç ayların ve Hafızlar Haftasının milletimize ve tüm İslam alemine bir kez daha hayırlı olmasını cenabı Allah'tan temenni ediyorum. Bu mukaddes görevi icra eden bütün hafız ve hafız adayı kardeşlerimizi sevgiyle selamlıyoruz. Rabbim bu kardeşlerimizin hafızalarını güçlendirsin. Bu hayırlı uğraşlarının karşılığını versin.” dedi.

ali-kalender-evrensel-hafizlar-dernegi-rize-sube-baskani.20140501214721.jpg

Mesajında, Türkiye ve Dünyada korkunç denilen boyuta ulaşan bir ahlaki tahribat yaşandığını kaydeden Kalender, hemen her gün cinnet noktasına ulaşmış vahşet ve cinayetlerle sarsılmakta olduğumuzu belirterek, “Ahlaki ve manevi değerler yok ediliyor, ruhsuz bir toplum oluşturulmak isteniyor. Stres, cinnet, şiddet, vahşet gibi toplumu huzursuz eden olaylar sıradanlaşıyor. Aile faciaları gün geçtikçe artıyor, toplum tam anlamıyla bir kaos ortamına itiliyor. Ülkemizin manevi tahribatın eşiğinde olduğu bu zaman diliminde hafızlık müessesesini ihya etmenin önemi giderek artmaktadır. Zira mevcut tahribatın en önemli sebepleri arasında yetersiz din eğitimi ve öğretimi ile birlikte insanların maneviyattan uzaklaşmaları bulunmaktadır. Unutulmasın ki ahlaki ve manevi tahribatın ilacı Kur’an'dır. Kur’anın tahrif edilmeden yayılıp yaygınlaşmasında ve bugünlere gelmesinde hafızların büyük rolü vardır. Hafızlar kültürümüzde yaşayan ve yürüyen Kur’an olarak nitelendirilmişlerdir. Gerçekleştirdiği programlarla mukaddes kitabımız Kur’an- ı Kerim’i merkezine alan derneğimiz, hafızlık eğitimi gören öğrencilere maddi ve manevi desteğin yanında, insanların Kur’anla irtibatlarını sağlamlaştıran faaliyetler yürütmeye devam etmektedir. İnsanları maneviyatla yeniden irtibatlandırmak bizim en büyük vazifemizdir. Bu vesile ile tüm hafızlarımızın "Dünya Hafızlar Haftası"nı tebrik ediyor, tüm İslam Aleminin de üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ederek, Yüce Rabbimizden bir ömür Kur'an-ı Azimuşşan-a hizmet edebilmeyi, O'nun ahlakı ile ahlaklanmayı ve ahkamı ile de amil olmayı hepimize nasip etmesini niyaz ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.