Kalender: RTEÜ Öğrenci Şenlikleri ile GASTRORİZE Eğlenceleri Ertelenmelidir

Kalender: RTEÜ Öğrenci Şenlikleri ile GASTRORİZE Eğlenceleri Ertelenmelidir
Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, RTEÜ ile Rize Belediyesince düzenlenecek eğlencelerin; Filistin'de direniş sebebi ile oluşan birlikteliği gölgeleyeceğini belirterek ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından düzenlenecek öğrenci şenlikleri ile Rize Belediyesi’nin organize ettiği GASTRORİZE festivalinde yer alan eğlencelerin Filistin'deki direniş sebebi ile oluşan birlikteliği gölgeleyeceği gerekçesiyle ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Kalender yaptığı açıklamada, “Hepinizin bildiği üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’de bölücü terör örgütüne karşı savaş halinde. Bunun yanı sıra yüz yıla yakın bir zaman ilk kıblemiz ve Müslümanların namusu diye nitelediğimiz Filistin toprakları ve Mescidi Aksa’mız esaret altında. Terör devleti İsrail bu zaman zarfında yaşlı, genç, erkek, kadın gözetmeden katliam yaparak bu coğrafyada kan ve gözyaşına sebep oldu. Hamas'ın ve diğer mücahitlerin kutlu direnişinin başlaması ile birlikte yıllardır beklediğimiz zafer haberleri Dünya Müslümanlarının bir nebzede olsa bir araya gelmesine destek yürüyüşü ve benzeri eylemler düzenleyerek oradaki kutlu direnişe destek vermesine sebep oldu. Bu bağlamda bizler de Rize'de Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı ve İHH öncülüğünde bütün duyarlı STK’ların ve halkımızın katılımı ile bir araya gelip İsrail Terör devletine lanetimizi, Filistin direnişine ise desteğimizi haykırdık. Önümüzdeki günlerde yine duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve halkımızla daha kapsamlı eylemler yapılacaktır.

Bütün bunları ifade ettikten sonra, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde öğrenci şenliği adı altında bazı eğlencelerin yapılacak olması ve yine GastroRize etkinliği içerinde düzenlenen eğlenceler şehrimize yakışmamaktadır. Bu tür eğlenceler İsrail terör devletinin işgaline karşı başlatılan bu direnişin insanımızda oluşturduğu duyarlılığı zedeleyeceği gibi konunun da unutulmasına sebebiyet vereceği kanısındayız. Bundan dolayı Rektörümüz Değerli hocamız Yusuf Yılmaz bey ve Rize Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’in bu eğlenceleri iptal edeceği veya erteleyeceklerini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum