Kalkandere'de Hasan Ayyıldız Güven Tazeledi

Kalkandere'de Hasan Ayyıldız Güven Tazeledi
AK Parti Kalkandere ilçe başkanlığı 5. olağan kongresinde mevcut başkan Hasan Ayyıldız tek liste ile girdiği seçimlerde yeniden başkanlığa seçildi.

Kalkandere İmam Hatip lisesi konferans salonunda yapılan kongreye, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, İkizdere  Belediye Başkanı Hasan Köse, Kendirli  Belediye Başkanı Alaettin Serdar, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe teşkilat başkanları,  Kalkandere Belediyesi Eski Başkanı Nihat Çolak, İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim ve yönetimi, İl  genel meclis üyeleri, köy ve mahalle başkanların yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Kongre ilçe başkanı Hasan Ayyıldız’ın konuşmasıyla başladı. Ayyıldız, konuşmasında,
göreve geldikleri 30 Mart 2014 seçimleri sonrasında geniş istişarelerde bulunarak ilçe yönetimi oluşturduklarını, kadın kolları ve gençlik kollarını daha hızlı ve aktif hale getirdiklerini dile getirdi.

Oluşturdukları yeni yönetimle birlikte 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına başlayıp mahalle ve köylerde toplantılar yaparak yoğun bir çalışma sürecinden geçtiklerini kaydeden Ayyıldız, "Bu çalışmalar sonucunda Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kalkandere halkından yüzde 85 oy oranında büyük bir destek aldık. 5.  olağan kongremizle birlikte yeni yönetimimizle birlikte partimizin 2023 hedefine taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi
        
İlçe başkanı Hasan Ayyıldız’ın konuşmasından sonra kongre başkanlık divanı oluşturuldu. İl teşkilat Başkanı Avukat Harun Mertoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

kalkanderede-hasan-ayyildiz-guven-tazeledi-.jpg

Protokol konuşmalarında Kalkandere Belediyesi Eski Başkanı Nihat Çolak ve Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar da selamlama konuşmaları yaparak,  AK Parti Kalkandere ilçesi 5.  olağan kongresinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Kalkandere ilçe kongresinde konuşan AK Parti Rize il Başkanı Hikmet Ayar ise, yaptığı konuşmada,  "Zaman hızlı geçiyor. Daha 3 yıl önce Kalkandere ilçe teşkilatı 4. olağan kongremizi yapmıştık. Aradan üç yıl geçti. Bu zaman dilimi süresince neler yapabildik. Kongreler aslında bunun bir muhasebesidir. Yani yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı neden- sonuç ilişkisi içerisinde ortaya koyarak bir yenilenme sürecidir. Bu anlamda Kalkandere'mizde de yeni taze kanlarla yolumuza devam edeceğiz. Bir taraftan taze kan derken bir taraftan da kuruluştan bugüne kadar bu davaya ve teşkilatlara emek vermiş olan kardeşlerimizi de hatırlamak durumundayız. Bugüne kadar Kalkandere'mizde görev almış herkese, başta en son görev almış olan Erkut kardeşimiz ve bütün ilçe başkanlarımıza, yönetimlerine ve görev almış herkese partim adına şükranlarımı sunuyorum. Ne zaman nerede hangi hizmet bize nasip olursa o hizmeti yapıyoruz. Bu bir nöbet değişimidir." dedi.

hikmet-ayar.20141115181637.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise kongrede yaptığı konuşmada, "Kongreler aslında bizlerin yenilenmesine,  nöbet değişimine, kan tazelenmesine, heyecan oluşmasına, görevlere gelecek olan arkadaşlarımızın yetişmesini sağlayan ve ana gövdemizin sağlam bir şekilde ayakta durmasına vesile olan son derece önemli bir çalışmadır. Her zamandan daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz,  ülkemizin yurt içinden ve dışından çeşitli fitne ve fesat odaklarının inancımıza, kültürümüze, ülkemize, milletimize gençliğimize ve geleceğimize kast ettikleri oyun üstünde oyun oynanıyor. Bu oyunları da bozacak olan yine milletimizin basiretidir. Milletimizin birlik ve beraberliğidir. Milletimizin seçtiği ve seçmiş olduğu, destek verdiği ve verecek olduğu siyasi iktidarların ülkeye ve millete hizmet etme uğrundaki gayreti ve başarısı sonucu bu oyunlar bozulacak. Peki, bu oyunları bozmaya yönelik en güçlü organizasyon neresidir? İşte AK Parti teşkilatıdır. Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada en güçlü siyasi parti AK Partidir. Bugüne kadar yapmış olduğu bütün seçimlerde hiçbir siyasi parti ve siyasi lidere nasip olamayan bir ivme ile seçimlerde oy oranlarını hep yükseltmiştir." İfadelerini kullandı.

nusret-bayraktar.20141115181649.jpg

Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayır ayrı onaylandıktan sonra oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığı gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı.

Dilek ve temennilerin ardında seçimlere geçildi. Seçimlerde Kalkandere‘de 400 delegeden 128 Delegenin oy kullandığı seçimde oyların tamamını alan mevcut başkan Hasan Ayyıldız yeniden Kalkandere ilçe başkanlığı görevine seçildi.

AK Parti Rize Kalkandere ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Hasan Ayyıldız, Mehmet Öztürk, Mustafa Uzun, Yunus Yavuz, Bayram Kuletaş, Mustafa Uzun, Eyüp Akdemir, Barış Çolak, Mustafa Yılmaz, Mukaddes Yılmaz, Gönül Korkmaz, Hüseyin Öztürk, Ali Doğan, Neşe Öztürk, Ali İhsan Yılmaz.

kalkanderede-hasan-ayyildiz-guven-tazeledi--4.jpg