Kamer Genç'li resepsiyon gerginliği

Kamer Genç'li resepsiyon gerginliği
CHP Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşması sırasında Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Japonya Milli Günü resepsiyonunda Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşma yapmasına tepki gösterdi. Enerji Bakanı Taner Yıldız da CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e tepki gösterdi.

Ankara’daki Büyükelçilik Rezidansı’nda Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki’nin ev sahipliğinde düzenlenen Japonya Milli Günü Resepsiyonu’na Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

emine-erdogan.20131127003549.jpg

Resepsiyonda Emine Erdoğan’ın konuşma yaptığı sırada CHP’li Genç’in, “Sen burada ne sıfatla konuşuyorsun” sözleri üzerine salonda gerginlik yaşandı. Erdoğan'ın korumaları Genç'ı kürsüden uzaklaştırdı. Bu esnada Genç, “Ben milletvekiliyim dokunamazsınız" dedi. Erdoğan'ın korumalarının uzaklaştırmaya çalıştığı Genç'e, Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Terbiyesizleşme. Çık dışarı. Terbiyesiz herif" diyerek tepki gösterdi. Bakan Yıldız ile Genç arasında kısa süreli arbede yaşandı. Korumalar, Genç ve Yıldız’ı ayırırken, Emine Erdoğan da konuşmasına devam etti.

kamer-gencli-resepsiyon-gerginligi-1.jpg

Bakan Yıldız, basın mensuplarının soruları üzerine, “Emine Hanım’ın duyup duymaması önemli değil. Ben duydum ve tepki verdim” derken, Emine Erdoğan da, Genç’in tutumuna ilişkin “Kendini rezil etmiş” dedi.