Karadeniz'i Rize'den Hatice Temsil Edecek

Karadeniz'i Rize'den Hatice Temsil Edecek
Konya'da yapılacak Arapça Hitabet Okuma Yarışması'nda Hatice Yazıcı Karadeniz Bölgesi'ni temsil etme hakkı kazandı.

Rize Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Yazıcı, 17-18 Mayıs tarihleri arasında Konya'da yapılacak Arapça Hitabet Okuma Yarışması'nda Karadeniz Bölgesi'ni temsil etme hakkı kazandı.

Hatice Yazıcı, ilçede yapılan yarışmanın ardından il birincisi olmak için Rize'de yarıştı. Yazıcı burada elde ettiği başarının ardından Çorum'da yapılan ve 8 ilden gelen öğrencilerle mücadele eden Yazıcı, burada da birinciliği kazandı. Yazıcı, Karadeniz Bölgesi'ni Konya'da yapılacak Türkiye finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü Mustafa Çamanka, 8 ilin katılımıyla yapılan yarışmada birinci olan öğrencileri Hatice Yazıcı ve öğrencileri yarışmaya hazırlayan meslek dersleri öğretmenlerini kutladı. 17–18 Mayısta Konya'da yapılacak yarışmadan da son derece ümitli olduklarını ifade eden Çamanka, öğrencilerin bu tür yarışmalarda toplum karşısında kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını belirtti. Çamanka, Arapçanın zor olmadığını, dolayısıyla Kur'an-ı Kerim dili olması hasebiyle Müslümanlar tarafından da öğrenilmesinin elzem olduğunu ifade etti

Hatice Yazıcı da Konya'da yapılacak Türkiye finallerinde birinci olmayı hedeflediğini belirterek, bu mutluluğu kendisine ve okuluna yaşatan hocalarına da teşekkür etti.