Karafazlı: Hukuksal Süreç Başlatıyorum

Karafazlı: Hukuksal Süreç Başlatıyorum
7 Haziran seçimlerinde HDP Rize milletvekili adayı olan Selda Karafazlı, saldırılara karşı hukuksal süreç başlatacağını açıkladı.

HDP Rize milletvekili adayı olduktan sonra bir grup akrabasından tepki gören ardından çeşitli tepkiler ile karşı karşıya kalmasına rağmen istifa etmeyerek aday olan Selda Karafazlı, yapılan saldırılara karşı hukuksal süreç başlatacağını açıkladı.

1 Kasım'da HDP'den aday olmak için İstanbul ilinden aday adaylığı için geçen hafta başvuran ve Rize'de babasına ait iş yerini çalıştıran Selda Karafazlı yaşananlar karşısında "susmak olmaz" diyerek şunları söyledi:

selda-karafazli-rize.jpg

"Ben Rize'den HDP adayı oldum linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldım. Şimdi yeniden aday olmak için İstanbul ilinden aday adaylık başvurusu yaptım. İstanbul'u tercih etmemin nedeni bu ilde Karadeniz insanının çok olması ve pratik anlamda Karadeniz'den mücadele eden ve onların sorunlarını mecliste sahip çıkacak birisinin olması. İstanbul ilinden başvurmamın bölgedeki bir grup ırkçı tarafından yine hazmedilmediğini gördüm. Hemen aleyhimde linç kampanyaları başlatıldı. Asker ve polislerin yaşamlarını yitirmesi sonrası yapılan eylemlerin ölümlere tepki değil 'yeni ölümleri nasıl yaratırız'a dönüştüğünü görüyoruz.

Her gün iş yerimizi yakıp yıkma emirleri ve çağrıları  var. Bu çağrıları yapanların MHP ve ülkücüler olduğunu sanmıyorum. Bunlar başka güçler tarafından organize ediliyorlar. Her gün şehir içi minibüslerini kimlerin sokağa çıkartarak sözde terörü lanetlediğini ancak terör estirenlerin kimler olduğunu devletin yetkilileri herhalde biliyordur. Bugün akşam 9'da yeni bir konvoy ve işletmemizin önü polis kordonuyla koruma altında birçok ınsan işletmeye korkudan gelemiyor. Burada kazancımızın PKK'ya gittiği propogandası yapılıyor ve ınsanları korkutuyorlar. Herkes tedirgin. Garsonlarımız tehdit ediliyor, iş bırakıyor, ailece işletmecilik yapmak zorunda kalıyoruz. Umarım barış havası kısa sürede tüm ülkede yaygınlaşır toplum nefes alır. Halk korku ve endişe içerisinde. Rize'yi birileri ısrarla kaşıyor ve bunu da benim üzerimden yapıyorlar. Her ne olursa olsun ben adaylığımı geri çekmeyeceğim" dedi.