Karal, Almanya'da 53 Yıl Sonra Tarih Yazdı !

Karal, Almanya'da 53 Yıl Sonra Tarih Yazdı !
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Almanya'da Türk siyaset tarihinde 53 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi!

Ak Parti Genel Merkezince  Hollanda ve Almanya'da ayrı ayrı temaslarda bulunmak üzere görevlendirilen AK Parti Rize Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Hasan Karal, Almanya'nın Gronau şehrine yaptığı ziyarette bu şehre 53 yıl sonra giden ilk Türk Milletvekili oldu.

Hollanda ve Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ana sebebinin Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek sorunları yerinde dinlemek ve çözüm yolları bulmak olduğunu açıklayan Karal, 3 gün sürdürdüğü ziyaretlerinde  Türk İşadamlarıyla, Sivil toplum kuruluşlarıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan dernekler, Türkiye’den Almanya’ya göç eden Süryani Cemaati Kilisesi ve yetkilileriyle bir araya geldi. Karal ayrıca, Türk vatandaşlarının işyeri açılış davetlerine de katıldı.

gronau-sehrine-giden-ilk-turk-milletvekili-rize-milletvekili-hasan-karal-2.jpg

Ziyaretleri sırasında Almanya’nın Gronau şehrini de ziyaret eden Rize Milletvekili Karal, buradaki Türk vatandaşları tarafından büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanırken "Siz 1960 yılından beri Gronau şehrine ilk gelen Türk milletvekilisiniz." sözleriyle karşılaştı.

Milletvekili Karal'a sorunlarını aktaran vatandaşların çifte vatandaşlık ve okullarda Türk Dilinin yaygınlaştırılması gibi konulardaki sorunları öne çıkan sorunlar oldu.

Gronau şehrinde  Türk Alman Kültür Derneğinin açılışına da katılan Karal, gösterilen yoğun teveccühe teşekkür ederek, “Biz Türk milleti olarak sizin yanınızdayız sizi unutmuş değiliz.” dedi.

gronau-sehrine-giden-ilk-turk-milletvekili-rize-milletvekili-hasan-karal-3.jpg

Türkiye'nin gelişmesine engel olarak terör ve eskimiş mevzuatları gösteren Karal, "Güçlenen Türkiye, günümüze hitap edecek yeni bir anayasayı yazmanın çabası içerisindedir. Terör konusunda büyük sorumlulukla hareket ediliyor. Anaların ağlamasını istemiyoruz.Türkiye'nin her yerinde, nice anne üzerine tir tir titrediği evladını zamansız olarak kaybetmenin acısını yaşadı.Nice baba, aslan gibi evladının cansız bedeni önünde yutkundu, gözyaşlarını yüreğine akıttı. Nice bebek, nice çocuk, ne olduğunu anlayamadan, olan bitene anlam veremeden, o masum gözlerle, o soran ve sorgulayan gözlerle babasının tabutunun arkasından bakakaldı. Nice eş, nice nişanlı, nice sözlü eşini yitirmenin acısını yaşadı. Beşikte bebekler katledildi. Sokak ortasında hamile kadınlar vuruldu. Çarşılarda, pazarlarda çocuklarının gözleri önünde anneler, babalar yok oldu. Bu sorunu çözmek için taşın altına Başbakanımızın da dediği gibi, sadece elimizi değil, gövdemizi koyduk." şeklinde konuştu.

gronau-sehrine-giden-ilk-turk-milletvekili-rize-milletvekili-hasan-karal-1.jpg

gronau-sehrine-giden-ilk-turk-milletvekili-rize-milletvekili-hasan-karal-4.jpg

gronau-sehrine-giden-ilk-turk-milletvekili-rize-milletvekili-hasan-karal-5.jpg

gronau-sehrine-giden-ilk-turk-milletvekili-rize-milletvekili-hasan-karal-6.jpg

gronau-sehrine-giden-ilk-turk-milletvekili-rize-milletvekili-hasan-karal-7.jpg