Karal, Kivi Hak Ettiği Yere Gelmeli

Karal, Kivi Hak Ettiği Yere Gelmeli
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'deki Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri ile bir araya gelerek birlik çağrısında bulundu.

Rize Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıda AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, organik gübre üretimi ve Rize'deki kivi üreticiliğinin yaygınlaştırılması konusunda birlik olma çağrısında bulundu.

Rize'nin farklı ilçelerinden toplam 6 kooperatif müdürü ile yapılan toplantıda Karal "Rize'mizde Çaydan sonra müstakil geçim kaynağı haline gelebilecek ve şehrimizi çaydan sonra uluslar arası sahada temsil edebilecek olan kivinin yaygınlaştırılması ve bu konuda atılacak olan adımlar hususunda, öncelikle kooperatif müdürlükleri olarak sizlerin birlik ve beraberliğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

hasan-karal-kivi-hak-ettigi-yere-gelmeli-2.jpg

"Hükümet olarak kivi üreticisinin korunması adına daha önce kivi ithalatında gümrük vergisini 400 dolardan 600 dolara çıkarılmasını sağladık" diyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Kivi üreticimizin emeğini ve yerli ürünün korunması adına daha önce gümrük vergisinde bir artışa gitmiştik. Attığımız bu adım aynı zamanda kivi üretiminin de artmasını sağlayacaktır.  Dünyanın en kaliteli kivisini yetiştiren bir bölgemiz var ve bu bereketi sizlerin destekleriyle yaygınlaştırmalıyız" dedi.

"Tarım ve Kredi Kooperatifleri olarak organik gübre üretimi ve kivi konusunda gerekli olan soğuk hava deposu için bir araya gelip çalışma yapmalısınız" ifadesinde bulunan Milletvekili Karal, "Hükümet ve Tarım Kredi Kooperatiflerimizin sağlayacağı dayanışma ve el birliğiyle Rize'mizde organik gübre üretiminde yol kat etmek ve kivi üretiminin önünü açmak için çalışmalarımıza hız vermemiz gerekmektedir. Bunun ilk adımı olarak siz Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir araya gelmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

hasan-karal-kivi-hak-ettigi-yere-gelmeli-1.jpg

Organik gübrenin üretilmesi ve kivi üretiminde önem arz eden soğuk hava deposu teminatı hakkındaki görüşmelerin ardından toplantı sona erdi.

hasan-karal-kivi-hak-ettigi-yere-gelmeli-3.jpg