Karal: Kur’an’dan Uzaklaştıkça Bataklığa Saplanıyoruz

Karal: Kur’an’dan Uzaklaştıkça Bataklığa Saplanıyoruz
Rize Milletvekili Hasan Karal, "Kur'an-ı Kerim'in hayat kitabı olarak hayatımıza girmesi halinde pınarların coşkusu gibi...

Rize Milletvekili Hasan Karal, "Kur'an-ı Kerim'in hayat kitabı olarak hayatımıza girmesi halinde pınarların coşkusu gibi hayatımız akıp gidecekken Kur'an ve sünnetten uzaklaştıkça bataklığa saplanıyoruz" dedi.

mehmet-gormez-rizede-kutul-dogum-haftasi-programinda-1.jpg

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Kutlu Doğum Haftası açılış programındaki konuşmasında Müslümanların Kur’an ve sünnetten uzaklaştıkça bataklığın içine saplandığına vurgu yaparak, “Bizler; Kur'an ve sünnetin aksini yapmanın getirmiş olduğu bataklığın içerisinde debelenip dururken, müslüman olmayanlara da iyi bir örnek olamıyoruz.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez eşi ile birlikte katılırken , Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı, daire amirleri siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

mehmet-gormez-rizede-kutul-dogum-haftasi-programinda-2.jpg

Rize Millet Vekili Hasan Karal ise, "Kutlu Doğum Haftası programımızın tüm ülkemiz için hayırlı olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Allah tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen, sevgililer sevgilisi efendimizin dünyaya teşriflerinin miladi seni devriyesini yaşıyoruz. Daima hayat çizgisine muhtaç olduğumuz peygamber efendimizi anlamaya çalışıyoruz. Yaradılış gerçeğini unutmuş insanlık onurunu kaybetmiş insanlığa 1440 yıl önce bir nur gibi doğuyor, dünya ve içindekiler hatta bütün alem asıl amacına ulaşıyor. Günümüzde insanlar basit dünya menfaatleri için kan akıtıyor zülmediyor ve ebedi dünyalarını ateşe çeviriyorlar. Oysa onun getirdiklerine kulak verilse, onun en büyük mucizesi olan Kur'an-ı Kerim hayat kitabımız olarak hayatımıza girse pınarların coşkusu gibi hayatımız akıp gitmez mi? Onun mirası Kur'an ve sünnetidir. Bizler tam bunun aksini yapmanın getirmiş olduğu bataklığın içerisinde debelenip dururken, müslüman olmayanlara da iyi bir örnek olamıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle Kutlu Doğum Haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

hasan-karal-rize-milletvekili.20140414161810.jpg

Programın selmalama konuşmaısnı ise Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan gerçekleştirirken Doğan selamlama konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığının, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir hassasiyete samimiyetle vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul etmekte ve bu sebeple 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasının da "Din Samimiyettir" olarak belirlendiğini ifade etti.

yusuf-dogan-rize-muftusu.jpg

mehmet-gormez-rizede-kutul-dogum-haftasi-programinda.jpg

mehmet-gormez-rizede.jpg