Karal, OSB'yi Rize'ye Müjdeledi - VİDEO İZLE

Karal, OSB'yi Rize'ye Müjdeledi - VİDEO İZLE
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yıllardır Rize’nin gündemini meşgul eden ve bir yılan hikayesine dönen Organize Sanayi Bölgesi (OSB)ni Rize'ye müjdeledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’deki 15 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle birlikte Ovit Tüneli çalışmalarını yerinde inceledikten sonra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması çalışmalarında sona gelinen Kalkandere ilçesine giderek bölgede incelemelerde bulundu.

Karal burada yaptığı açıklamada OSB’nin yıllardır Rize’nin gündemini meşgul ettiğini ve adeta bir yılan hikayesine dönen bir duruma geldiğini ifade ederek OSB’nin sonuna gelindiğini ve yasal ve hukuken bir sorun kalmadığını, tüm ödemelerin bankaya yatırıldığını ve hak sahiplerinin müracaatları halinde paralarını alabileceğini kaydetti.

hasan-karal-osb-projesini-incelerken-1.jpg

Yılan hikayesine dönen bir duruma gelen OSB’nin sonuna gelindiğini kaydeden Karal sözlerini şöyle sürdürdü: Ama hamdolsun ki sonuna geldik ve yasal olarak, hukuken sorunun tamamen halledildiğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımızın çok iyi bilmesi lazım. Hükümetimiz bu konuda yapacağını yaptı. Gerekli ödemeler gönderilmiştir. En son 9 küsür trilyon şu an bankada mevcuttur. Ankara’dan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın göndereceği herhangi bir ödenek kalmamıştır. Bütün para hazırdır. Şimdi artık burada iş yapma vakti gelmiştir ve en kısa süre içinde ilgili müteahhit gelip çalışmalara başlayacaktır. Zaman zaman burada arazi sahipleriyle istimlak konusunda sorun yaşamış olsakta bize yardımcı olan, destek veren arazi sahipleriyle bölge halkına teşekkür ediyorum.

hasan-karal-osb-projesini-incelerken-2.jpg

Rize için OSB’nin hayati bir öneme haiz olduğunu vurgulayan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, OSB projesinin ilimize kazandırılmasının bölgemiz ekonomisi ile bölge istihdamında çok önemli gelişmelere zemin hazırlayacağını ifade etti. Karal sözlerini “En kısa sürede burada çalışmalara başlayacağız. Buradan tüm kamuoyuna bunun müjdesini verebilirim. Çünkü Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da çalışmaların bir an önce başlamasını istiyor. Parasını almayan vatandaşlarımız da en kısa sürede müracaat ederek paralarını alabilirler. Arkadaşlarımız 2013 yılında yol ve altyapı çalışmalarının biteceğini söylediler. Ve inşallah 2014 yılı içerisinde tahsislere başlayacağımızı tahmin ediyorum. Ben 15 STK’nın değerli başkanlarımıza burada yaptığımız inceleme ve toplantıya katıldıkları için teşekkür ediyorum.” şeklinde sonlandırdı.

Haber:Atakan Nurullah Yavuz / Vira Haber Gazetesi